Ινδία

0
 • 9 Ημέρες
 • Μέγιστοι Επισκέπτες: 36
 • Δυσκολία : 3/10
Λεπτομέρειες

Ινδία

Η Ινδία, μια χώρα με πλούσια ιστορία, σας περιμένει να την εξερευνήσετε. Ξεκινήστε το ταξίδι σας στο Δελχί, την πολυσύχναστη καρδιά της Ινδίας, πριν συνεχίσετε στην Τζαϊπούρ, την μαγευτική “Ροζ Πόλη”. Καθώς διασχίζετε πόλεις και χωριά, θα δείτε από κοντά τη δυναμική καθημερινότητα των ανθρώπων της περιοχής, από τα πολυσύχναστα παζάρια μέχρι τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

Η Τζαϊπούρ, πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, μας καλωσορίζει με τα ροζ χρώματος κτίριά της και μια βαθιά αίσθηση ιστορίας. Ιδρυμένη το 1727 από τον Μαχαραγιά Τζάι Σινγκ Β’, η πλούσια κληρονομιά της Τζαϊπούρ είναι παντού εμφανής. Νιώστε την πνευματική ατμόσφαιρα της πόλης με μια βραδινή επίσκεψη στην τελετή Aarti, μια μαγευτική ομαδική προσευχή στον κεντρικό ινδουιστικό ναό.

Το ταξίδι μας συνεχίζεται με μια επίσκεψη στο Φρούριο Άμπερ, ένα επιβλητικό φρούριο που δεσπόζει στους λόφους. Εκεί, θα ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο, εξερευνώντας μεγαλοπρεπείς αίθουσες και μαγευτικά διαμερίσματα που κάποτε κατοικούσαν οι βασιλείς. Βγάλτε εντυπωσιακές φωτογραφίες στο Τζαλ Μαχάλ, ένα όμορφο παλάτι στη μέση της λίμνης. Το συγκρότημα του Παλατιού της Πόλης και το περίτεχνο Χάουα Μαχάλ προσφέρουν περισσότερες ματιές στο βασιλικό παρελθόν της Τζαϊπούρ.

Ένα συναρπαστικό σαφάρι στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Τζαλανά προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να δούμε την άγρια ζωή της Ινδίας, και την σπάνια ινδική λεοπάρδαλη. Επιστρέφοντας στην Τζαϊπούρ, θα απολαύσουμε τους ζωντανούς δρόμους και τα παζάρια της πόλης.

Θα ταξιδέψουμε στην Άγκρα, κάνοντας στάσεις σε ιστορικούς τόπους όπως το αρχαίο χωριό Αμπανέρι και τη μεγαλοπρεπή Φατεχπούρ Σικρί. Στην Άγκρα, θα θαυμάσουμε το Ταζ Μαχάλ, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα και διαχρονικό σύμβολο αγάπης. Θα περιηγηθούμε στο Φρούριο της Άγκρα, ένα μεγαλοπρεπές φρούριο με πλούσια ιστορία της Μογγολικής κυριαρχίας.

Καθώς επιστρέφουμε στο Δελχί, θα επισκεφθούμε τη Ματούρα, τον τόπο γέννησης του Κρίσνα, και θα νιώσουμε την πνευματική ουσία αυτής της ιερής πόλης. Στο Δελχί, η αντίθεση μεταξύ παλαιού και νέου θα μας μαγέψει. Από τους πολυσύχναστους δρόμους του Παλαιού Δελχί μέχρι τις ευρύχωρες λεωφόρους του Νέου Δελχί, η ποικιλία της πόλης είναι αξιοσημείωτη. Θα εξερευνήσουμε ιστορικά αξιοθέατα, παζάρια και εντυπωσιακά μνημεία που αφηγούνται την ιστορία του παρελθόντος και του παρόντος της Ινδίας.

Το ταξίδι μας στην Ινδία ολοκληρώνεται, αφήνοντάς μας με αξέχαστες αναμνήσεις και μια βαθιά εκτίμηση για αυτήν την καταπληκτική χώρα.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • 7 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5*
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων - Είσοδοι κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α
 • Αντιπρόσωπος/Συνοδός.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
 • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Βίζα εισόδου: Κόστος βίζας 35€
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων: 890€
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Τιμοκατάλογος

02/08 - 10/08
05/08 - 13/08*
10/08 - 28/08*
19/08 - 27/08
23/10 - 31/10*
02/08 – 10/08 Option 1 Option 2
Room Type Double Single
Category Classic Classic
Meal Basis Half Board Half Board
Price per Person
760 € 1180 €

 

05/08 – 13/08 Option 1 Option 2
Room Type Double Single
Category Classic Classic
Meal Basis Half Board Half Board
Price per Person
680 € 1070 €

*Διαθέσιμες Ημερομηνίες: 12/09 – 20/09, 27/09 – 05/10

10/08 – 28/08* Option 1 Option 2
Room Type Double Single
Category Classic Classic
Meal Basis Half Board Half Board
Price per Person
790 € 1180 €

*Διαθέσιμες Ημερομηνίες: 14/08 – 22/08

19/08 – 27/08 Option 1 Option 2
Room Type Double Single
Category Classic Classic
Meal Basis Half Board Half Board
Price per Person
860 € 1250 €

 

23/10 – 31/10* Option 1 Option 2
Room Type Double Single
Category Classic Classic
Meal Basis Half Board Half Board
Price per Person
790 € 1250 €

*Διαθέσιμες Ημερομηνίες: 08/11 – 16/11, 07/12 – 15/12

Highlights

 • Επίσκεψη στο Φρούριο Άμπερ με ελέφαντες.
 • Σαφάρι λεοπάρδαλης στο καταφύγιο άγριας Πανίδας Τζαλάνα.
 • Επίσκεψη στο Ταζ Μαχάλ και στο φρούριο της Άγκρα.
 • Επίσκεψη στη Ματούρα και στο ναό του Λωτού των Μπαχάι.
 • Ξενάγηση στο παλιό και νέο Δελχί, στο μεγάλο Τζαμί, το Κόκκινο Φρούριο, το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο, την Πύλη της Ινδίας, τον μιναρέ Κουτούμπ και το Rajghat στη μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι.

Πρόγραμμα

Ημέρα 1 - Αθήνα - Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2 - Δελχί - Τζαϊπούρ

Άφιξη στο Δελχί και μεταφορά οδικώς στην υπέροχη ροζ πόλη, την Τζαϊπούρ. Η πορεία της διαδρομής, περνώντας από πόλεις και χωριά, ατελείωτα παζάρια αλλά και μεγάλους αυτοκινητόδρομους, μας γνωρίζει διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής των ανθρώπων της περιοχής. Η πόλη Τζαϊπούρ είναι η πρωτεύουσα του κρατιδίου Ρατζαστάν στην Ινδία. Ιδρύθηκε το 1727 από τον Μαχαραγιά Τζάι Σίνγχ ΙΙ από τον οποίο πήρε το όνομα η πόλη. Ο χαρακτηρισμός της πόλης ως η «Ροζ πόλη» οφείλεται στο ροδαλό χρώμα που είναι βαμμένα τα κτήρια, στην παλιά περιτοιχισμένη πόλη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και παραλαβή δωματίων για ξεκούραση. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τη θρησκευτική τελετή Αάρτι, ομαδική προσευχή στο κεντρικό ινδουιστικό τέμπλο το οποίο και δεσπόζει στο ανακτορικό συγκρότημα της πόλης. Η πολυχρωμία του πλήθους, η θρησκευτική ευλάβεια και το πλήθος των ασμάτων θα μας εντυπωσιάσουν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3 - Τζαϊπούρ

Πρωινό ξύπνημα και στη συνέχεια οδηγούμαστε στο Φρούριο Άμπερ, 11 χλμ. βόρεια από το κέντρο της πόλης. Χτισμένο από τον Raja Man Singh, δεσπόζει πάνω στον λόφο, εκεί όπου οι rajput πολεμιστές εγκαθίδρυσαν την κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή του Ρατζαστάν. Ανηφορίζουμε στο κάστρο με τους ελέφαντες και αντικρίζουμε την πύλη της Ανατολής, την αίθουσα των δημοσίων ακροάσεων, των ιδιωτικών ακροάσεων, το υπέροχο Sheesh Mahal, και τα διαμερίσματα των γυναικών και παλλακίδων του μαχαραγιά.
Κατηφορίζοντας από το Amber Fort, σταματούμε να φωτογραφήσουμε το υπέροχο Jal Mahal, παλάτι της λίμνης. Στη συνέχεια εισερχόμαστε στο συγκρότημα του παλατιού της πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε από τον Jai Singh II to 1729. Φωτογραφικό υλικό, έπιπλα εποχής, ενδύματα και προσωπικά αντικείμενα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Το πενταόροφο κτίριο Hawa Mahal (παλάτι των ανέμων) δεσπόζει στην περιοχή. Χτίστηκε το 1799 για τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας με σκοπό να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην αγορά μέσα από τα μικρά παραθυράκια και να μην γίνονται ορατές. Η επίσκεψή μας στο αστεροσκοπείο Jantar Mantar, θα μας εντυπωσιάσει και θα αντιληφθούμε την προσπάθεια που κατέβαλε ο Jai Singh II να μετρήσει με ακρίβεια το χρόνο. Κλείνουμε τη μέρα μας με μία βόλτα με ρίκσο στην φημισμένη αγορά Μπαμπού. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4 - Τζαϊπούρ - Σαφάρι στη Τζαλάνα

Σήμερα μας περιμένει μία ξεχωριστή ημέρα! Σε απόσταση περίπου μίας ώρας από την Τζαϊπούρ, απλώνεται το φημισμένο καταφύγιο άγριας Πανίδας Τζαλάνα. Στο σημερινό σαφάρι, μέσα από τα 4×4 οχήματά μας θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε την άγρια ζωή της χώρας και να θαυμάσουμε από απόσταση αναπνοής την λεοπάρδαλη της Ινδίας. Μετά το τέλος του σαφάρι επιστροφή στην Τζαϊπούρ και χρόνος ελεύθερος για βόλτες στην πόλη. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5 - Τζαϊπούρ - Άγκρα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Άγκρα. Πρώτη στάση στην πορεία της διαδρομής μας το χωριό Αμπανέρι, 95 χλμ. ανατολικά της Τζαϊπούρ. Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει μια εκπληκτική δεξαμενή νερού του 11ου αιώνα, κτισμένη με την παραδοσιακή κλιμακωτή αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Φατεχπούρ Σίκρι, την υπέροχη αυτή καστροπολιτεία που δημιούργησε ο Άκμπαρ το 1569, φτιαγμένη από ροζ ψαμμίτη. Η πόλη λειτούργησε μόνο 14 χρόνια και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε. Η περσική ισλαμική αρχιτεκτονική συνδυασμένη με την ινδική παράδοση μας έχει αφήσει ένα κτιριακό συγκρότημα μιας απαράμιλλης ηγεμονικής πόλης. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Άγκρα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6 - Άγκρα

Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινά με το εντυπωσιακό μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, χτισμένο από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν, στη μνήμη της γυναίκας του Μουμτάζ Μαχάλ. Χιλιάδες τεχνίτες εργάστηκαν για 22 χρόνια ώστε να ολοκληρώσουν αυτό το υπέροχο μνημείο αγάπης. Η αρχιτεκτονική του αρτιότητα, οι καταπληκτικές εγχαράξεις με την τεχνική της pietra dura και οι ένθετες διακοσμήσεις, μας εκπλήσσουν. Η πορεία μας στα βάθη των χρόνων, αυτών της μουσουλμανικής κυριαρχίας των Μουγκάλ δυναστειών στην Ινδία, συνεχίζεται με την επίσκεψή μας στο φρούριο της Άγκρα.
Σούνταρ σάμα”  “υπέροχη θέα”, αναφωνούμε ανηφορίζοντας στο κάστρο, εκεί όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό συγκρότημα παλατιών που στέγασε τους αυτοκράτορες Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Το υπέροχο κόκκινο φρούριο περιβάλλεται από διπλά τείχη με τάφρο και αποτελείται από παλάτια, κήπους και εσωτερικές αυλές δημιουργώντας μια καστροπολιτεία. Η ξενάγηση της πόλης της Άγκρα συνεχίζεται με την επίσκεψη του μαυσωλείου του Chini ka Rauza. Το μαυσωλείο αποτελεί πρότυπο αρχιτεκτονικής στην κύρια περίοδο της ταφικής αρχιτεκτονικής των Μουγκάλ. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7 - Άγκρα – Δελχί

Η σημερινή ημέρα θα μας οδηγήσει οδικώς από την Άγκρα στο Δελχί. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τη Ματούρα, γενέτειρα του Κρίσνα και ιερή πόλη για τους Ινδουιστές. Εδώ μας περιμένει η επίσκεψη στον ιερό ομώνυμο ναό και φυσικά η πρώτη μας «μύηση» στην θρησκεία που εδώ και χιλιετηρίδες κυριαρχεί στη χώρα. Επιστρέφοντας στη νέα πόλη του Δελχί και χρόνου επιτρέποντος, περνάμε από το ναό του Λωτού των Μπαχάι, αφιερωμένο στην ιδέα του Θεού, ανεξαρτήτως θρησκείας.
Η πρωτότυπη αρχιτεκτονική του δόμηση σε σχήμα λωτού μας εκπλήσσει. Το απόγευμα στη διάθεσή μας για εξόρμηση σε ένα από τα πολυάριθμα εμπορικά κέντρα του νέου Δελχί, της πολύμορφης αυτής πρωτεύουσας της Ινδίας.

Ημέρα 8 - Δελχί

Λέγοντας: Σουπραμπχάτ” –  “καλημέρα σας” θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση, αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το παλαιό και νέο Δελχί. Δύο συνεχόμενες γεωγραφικά πόλεις, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Μια πόλη μοναδική, που κουβαλά την ιστορία χιλιάδων ετών, κοιτίδα θρησκευτικών δογμάτων, φιλοσοφικών στοχασμών, μια πόλη γεμάτη χρώματα και αρώματα, μοναδική και απλά υπέροχη. Στο παλαιό Δελχί οι εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη. Αδιάβατοι δρόμοι με ένα πολύχρωμο πλήθος να κυκλοφορεί ανάμεσα σε αυτοκίνητα, ρίκσο, αγελάδες, ποδήλατα και ατελείωτα κορναρίσματα. Κάπου ανάμεσά τους και εμείς, να κάνουμε βόλτα στο chandni chowk, την αγορά της πόλης, εντυπωσιασμένοι από το πολύβουο μελίσσι γύρω μας. Συνεχίζουμε για το μεγάλο Τζαμί, έδρα της μουσουλμανικής κοινότητας, κατασκευασμένο από κόκκινο ψαμμίτη και λευκό μάρμαρο, το οποίο δεσπόζει στον λόφο της περιοχής και ξεχωρίζει για το μέγεθός του καθώς μπορεί να φιλοξενήσει έως και 25.000 άτομα. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Φρούριο, όπου πρωταγωνιστεί η Πύλη της Λαχόρης. Εκεί στις 15/08/1947 υψώθηκε η σημαία της ανεξάρτητης Ινδίας και κάθε χρόνο την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός της χώρας εκφωνεί τον καθιερωμένο λόγο. Απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο, δεσπόζει ο ναός των Σιχ, της μονοθεϊστικής θρησκείας που ξεκίνησε τον 15ο αιώνα με επιρροές κυρίως από τον Ινδουισμό και το Ισλάμ. Συνεχίζουμε για το Νέο Δελχί, σε απόσταση 8 χλμ. νότια από την παλιά πρωτεύουσα της Ινδίας. Αν και η απόφαση της ίδρυσης της νέας αυτής πόλης ανάγεται στο 1912, η ανέγερσή της ολοκληρώθηκε το 1929. Το Νέο Δελχί είναι μια ωραία πόλη με φαρδείς δρόμους και μεγάλες πλατείες, όπου τα μεγαλοπρεπή κυβερνητικά κτίρια διαδέχονται τα ιδιωτικά μέγαρα Ινδών μεγιστάνων που έχουν μεταφέρει τις έδρες των επιχειρήσεών τους εκεί. Εντυπωσιαζόμαστε από το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο, τις λεωφόρους των Πρεσβειών, και την Πύλη της Ινδίας, χτισμένη προς τιμήν των Ινδών στρατιωτών που έπεσαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο, όπου δεσπόζει ο μιναρές Κουτούμπ και θα επισκεφτούμε τον τύμβο του Χουμαγιούν, του 2ου στη σειρά ηγέτη της δυναστείας των Μουγκάλ. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας, επισκεπτόμενοι το Rajghat, σημείο όπου καίει η άσβεστη φλόγα στην μνήμη του Μαχάτμα Γκάντι. “Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει”, θρυλική έκφραση του Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) η διδασκαλία του οποίου επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καθιερωθεί σαν ένα από τα παγκόσμια σύμβολα του 20ού αιώνα.

Ημέρα 9 - Δελχί – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Νωρίς τα ξημερώματα  μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού όπου θα φθάσουμε το απόγευμα. Ευχή και προσδοκία μας “να ξανάρθουμε”!

Χάρτης

Wish List

Adding item to wishlist requires an account

Price

Ινδία | 02/08 - 10/08

From680 €
0
Full Name*
Email Address*
Telephone Number*
Your Enquiry*
Duration*
Accommodation Option*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Book With Confidence


No-hassle best price guarantee
Customer care available 24/7
Hand-picked Tours & Activities

Need Help?


+30 2310 222 373

[email protected]

Proceed Booking