Καππαδοκία – Κωνσταντινούπολη – Σμύρνη

0
 • 8 Ημέρες
 • Μέγιστοι Επισκέπτες: 34
 • Δυσκολία : 2/10
Λεπτομέρειες

Καππαδοκία - Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη

Η Καππαδοκία – Κωνσταντινούπολη – Σμύρνη είναι από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς στην Τουρκία, ο καθένας τους προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες με πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Ξεκινώντας από την Κωνσταντινούπολη, την καρδιά της Τουρκίας, θα εντυπωσιαστούμε από το συνδυασμό μοντέρνας ζωής και παλαιών παραδόσεων. Στη συνέχεια, ένα ταξίδι στην Καππαδοκία, γνωστή για τα σουρεαλιστικά τοπία και τους βυζαντινούς θησαυρούς της, αυξάνει τη μαγεία αυτής της χώρας. Τέλος, η Σμύρνη, με την πλούσια ιστορία και την πολυπολιτισμική κληρονομιά της, προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι.

Καθώς εξερευνούμε την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, οι ζωντανοί δρόμοι και οι ιστορικές τοποθεσίες της Κωνσταντινούπολης θέτουν το σκηνικό για μια βαθιά πολιτιστική εμπειρία. Από το Οικουμενικό Πατριαρχείο έως τις ζωντανές αγορές, η πόλη αποκαλύπτει το ιστορικό της παρελθόν και τον σημερινό της δυναμισμό. Η φυσική ομορφιά του Bolu, καθ’ οδόν προς την Καππαδοκία, προσφέρει μια γαλήνια αντίθεση στην αστική ενέργεια της Κωνσταντινούπολης, αναδεικνύοντας τα ποικίλα τοπία της Τουρκίας.

Η Καππαδοκία, διάσημη για τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και τις αρχαίες εκκλησίες λαξευμένες σε βράχους, αποτελεί σημαντικό σταθμό σε κάθε ταξίδι στην Τουρκία. Εξερευνώντας την κοιλάδα του Περιστρέματος και την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής αποκαλύπτεται η βαθιά ιστορική σημασία της περιοχής. Τα Fairy Chimneys, ένα γεωλογικό θαύμα, και η γραφική πόλη Άβανος με τα εργαστήρια κεραμικής, προσφέρουν μας προσφέρουν ένα μείγμα φυσικών και πολιτιστικών θαυμάτων.

Η Σμύρνη, γνωστή και ως Ιζμίρ, με τους ζωντανούς δρόμους, τις ιστορικές τοποθεσίες όπως η Αρχαία Αγορά και η πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα αντικατοπτρίζει την πλούσια κληρονομιά της πόλης. Οι αγορές, όπως το παζάρι Kemeralti, προσφέρουν μοναδικές εικόνες, ήχους και γεύσεις, κάνοντας κάθε επίσκεψη μοναδική.

Το ταξίδι στην Καππαδοκία – Κωνσταντινούπολη – Σμύρνη προσφέρει έναν συνδυασμό φυσικής ομορφιάς, ιστορικής σημασίας και πολιτιστικού πλούτου. Κάθε προορισμός συμπληρώνει τον άλλο, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη και αξέχαστη εμπειρία των πιο αγαπημένων περιοχών της Τουρκίας.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 • Βαλίτσα 23kg, χειραποσκευή και προσωπικό αντικείμενο
 • Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 1 διανυκτέρευση στο Μπολού , 3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία, 1 διανυκτέρευση στο Παμούκαλε, 1 διανυκτέρευση στο Ικόνιο, 1 διανυκτέρευση στη Σμύρνη
 • Ημιδιατροφή (συνολικά 6 πρωινά και 6 δείπνα)
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό
 • Αρχηγός – συνοδός
 • Φ.Π.Α. & Ασφάλεια αστική ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Τιμοκατάλογος

19/07 - 26/07*
Soylu Hotel 4* | Avrasya 5* | Anemon Konya Hotel 5* | Adempira Termal & Spa Hotel 5* | Armis 4*
19/07 – 26/07*
Option 1 Option 2 Option 3 – Child
Room Type Double Single Single
Category Classic Classic Classic
Meal Basis Half Board Half Board Half Board
Price Per Person 995 € 1245 € 965 €

*Διαθέσιμες Ημερομηνίες: 11/08 – 18/08, 18/08 – 25/08

Highlights

 • Επισκεφθείτε τη λίμνη Tuz με το μοναδικό ροζ χρώμα
 • Περπατήστε στο φαράγγι με τις παλαιοχριστιανικές εκκλησίες
 • Επισκεφθείτε την Καρβάλη και την εκκλησία που μόνασε ο Γρηγόριος ο Θεολόγος
 • Περιήγηση στους ιστορικούς χώρους της Καισάρειας
 • Επισκεφθείτε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες
 • Εξερευνήστε τη Σινασό με παλιά πέτρινα σπίτια και εκκλησίες
 • Περιηγηθείτε στην Ιεράπολη, στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο Αρχαίο Θέατρο
 • Εκδρομή στη χερσόνησο της Αρχαίας Ερυθραίας
 • Επισκεφθείτε τα Αλάτσατα με τα ελληνικά σπίτια και τους ανεμόμυλους

Πρόγραμμα

Ημέρα 1 - Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Μπολού

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Πόλη και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, την Παναγία των Βλαχερνών και το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπολού (Βιθύνιον στα Ελληνικά και γνωστό ως Αδριανούπολη στη Βυζαντινή περίοδο). Υπάρχουν ορισμένες περιοχές που αναδεικνύουν γενναιόδωρα την ομορφιά της φύσης όλο το χρόνο: το Bolu, μια δασική επαρχία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, είναι μεταξύ αυτών. Με πράσινες εκτάσεις, καθαρό αέρα και υπέροχες διαδρομές εντός των συνόρων του, το Bolu είναι ιδανικό για μεγάλες, ήσυχες διακοπές ή μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο. Προσφέρει φυσική ομορφιά, συναρπαστική ιστορία και, φυσικά, υπέροχο φαγητό. Αφιξη,γνωριμία με την πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2 - Μπολού - Πόλατλι - Λίμνη Τουζ - Προκόπι (Καππαδοκία)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Καππαδοκία με πρώτη στάση στο Πόλατλι όπως έχει ονομαστεί σήμερα το Γόρδιο γνωστό από τον Μ.Αλέξανδρο και τον Γόρδιο δεσμό. Συνεχίζουμε για να απολαύσουμε ένα μοναδικό τοπίο με την Λίμνη Τουζ (αλατολίμνη) που λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού και τη μεγάλη σύσταση σε αλάτι τα φύκια της δίνουν ένα μοναδικό ρόζ χρώμα. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Καππαδοκία γνωστή για τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3 - Καππαδοκία

Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος – Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις Καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες (τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγίας, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ, στον «Ακραίο Πύργο», από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο Πρόκοπι στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4 - Καππαδοκία

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περιόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε την Σινασσό ,μια γραφικότατη κοινότητα με παλαιά πέτρινα σπίτια εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και πάμπολλες εκκλησιές… στην οποία το ελληνικό στοιχείο στο τέλος του 19ου αιώνα αριθμούσε περί τις 4000 ψυχές…Ονομάστηκε επίσης η «Αθήνα της Ανατολής» εκ του γεγονότος πως εκεί μιλούσαν καθαρά τα ελληνικά χωρίς ιδιωματισμούς…Διέθετε Αστική Σχολή και Παρθεναγωγείο τα οποία συντηρούνταν από τη «Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Πρόοδος».Κύρια εργασία των κατοίκων, τότε, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η ύφανση χαλιών  και το εμπόριο του χαβιαριού…Σήμερα σώζονται σε αρίστη κατάσταση, μετά τις σωστικές επεμβάσεις, ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, κτίσμα του 1725… ο Ναός των Αρχαγγέλων Γαβριήλ  και Μιχαήλ στον Γενή Μαχαλά, κτίσμα του 1850… το αρχοντικό του Σεραφείμ Ρίζου με την ευφυέστατη υπέρθυρη επιγραφή του 1855… και μια σειρά άλλων με σπάνιες ιδιαιτερότητες τόσο στην κατασκευή παραθύρων, θυρών, όσο και ακροκεράμων… Επιστρέφουμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ στο ξενοδοχείο μαςγια δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5 - Καππαδοκία - Καισάρεια - Ικόνιο

Πρόγευμα και αναχώρηση. Πρώτη στάση η Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου,  η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ.. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τουρκική οικονομία, μια από τις “Τίγρεις της Ανατολίας». Στην πανοραμική ξενάγηση μας θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά την διάρκεια της βασιλείας του ​​Σελτζούκου σουλτάνου Alaattin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποίο τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο, και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το Kursunlu τζαμί, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Αναχώρηση για Ικόνιο, άφιξη αργά το απόγευμα, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 6 - Ικόνιο - Παμούκαλε - Ιεράπολη

Πρωινό και αναχώρηση για το Παμούκαλε. Συνεχίζουμε μέσα από τα ψηλά οροπέδια της Ανατολίας, όπου βρίσκονται οι αποξηραμένες λίμνες. Αφιξη στο Παμούκαλε , το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα. Επίσκεψη στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο Αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 7 - Παμούκαλε - Σμύρνη - Ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε για Σμύρνη. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα. Πρώτος σταθμός η Πλατεία Κονάκ, γνωστή και ως πλατεία Ρολογιού, όπου δέσποζε το καμπαναριό της Αγίας Φωτεινής, μοναδική κληρονομιά του ελληνισμού της Σμύρνης πριν την Καταστροφή και σημείο αναφοράς της πόλης. Έπειτα, θα περάσουμε μέσα από το γραφικό δρομάκι Dario Moreno (αφιερωμένο στον πασίγνωστο Ιταλό τραγουδιστή) προς το Ασανσέρ, ύψους 58 μέτρων που ενώνει την Αγορά της Σμύρνης με τις πάνω συνοικίες. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα γρήγορο καφέ με θέα σε όλη την πόλη! Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας προς το υπαίθριο μουσείο της Αρχαίας Αγοράς της Σμύρνης,από την Ελληνιστική Περίοδο, μέχρι την Αρχαία Πόλη όπου κατέφθασαν οι πρώτοι κάτοικοι την Αρχαϊκή Περίοδο. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Κορδελιό (Καρσίγιακα) μια από τις πιο εύπορες περιοχές της Σμύρνης με τα λιγοστά ελληνικά σπίτια που στέκονται μέχρι τις μέρες μας. Επόμενος σταθμός το Φρούριο Καντιφέκαλε ή Φρούριο Πάγος στα ελληνικά, που δεσπόζει μεγαλόπρεπα περίπου 200 μέτρα πάνω από την πόλη. Τέλος, κατευθυνόμαστε στην περίφημη κλειστή αγορά Κεμέραλτι, Βυζαντινής εποχής, το μεγαλύτερο παζάρι της Σμύρνης όπου μπορείτε να προμηθευτείτε μπαχαρικά και γλυκά. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 8 - Βουρλά - Αλάτσατα - Τσεσμέ - Αθήνα

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια εκδρομή στην χερσόνησο της Αρχαίας Ερυθραίας με πρώτο μας σταθμό τα Βουρλά, ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια του κόσμου. Εκεί θα επισκεφθούμε το σπίτι του μεγάλου μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη και τον τόπο γέννησης του φιλόσοφου Αναξαγόρα. Κατόπιν επισκεπτόμαστε τα Αλάτσατα με τον έντονο χρωματισμό Αιγαίου και τα πανέμορφα ελληνικά σπίτια. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών είναι παρόμοια με αυτή των σπιτιών της Μάνης. Μια βόλτα στους γραφικούς ανεμόμυλους και την Παναγία την Αλατσατιανή με το περίτεχνο τέμπλο του Χαλεπά. Σήμερα αποτελεί ενα απο τα σημαντικά θέρετρα της Σμύρνης. Ακολουθεί το Τσεσμέ (Κρήνη), με την παλιά αγορά του, τα παραθαλάσσια εστιατόρια, με την μαρίνα και τα μεγάλα ξενοδοχεία, προτού αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Σμύρνης και την πτήση της επιστροφής. Στις βαλίτσες μας… υπέροχες αναμνήσεις!

Χάρτης

Wish List

Adding item to wishlist requires an account

Price

Καππαδοκία - Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη | 19/07 - 26/07

From995 €
0
Full Name*
Email Address*
Telephone Number*
Your Enquiry*
Duration*
Accommodation Option*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Book With Confidence


No-hassle best price guarantee
Customer care available 24/7
Hand-picked Tours & Activities

Need Help?


+30 2310 222 373

[email protected]

Proceed Booking