Κέρκυρα

0
  • 3 Ημέρες
  • Οδική Εκδρομή
  • Μέγιστοι Επισκέπτες: 37
  • Δυσκολία : 3/10
Λεπτομέρειες

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα, το στολίδι του Ιονίου, προσφέρει μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φυσική ομορφιά, πολιτιστική κληρονομιά και ιστορικά μνημεία. Το ταξίδι ξεκινά με την αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη και μετά από στάσεις καθ’ οδόν, φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα για να επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό το όμορφο νησί της Κέρκυρας. Μετά την άφιξη, υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τοπικές γεύσεις και να περιηγηθούμε στην πόλη πριν την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα μας περιμένει η πρώτη γνωριμία με το νησί μέσω της επίσκεψης στο φημισμένο Κανόνι, απ’ όπου θα απολαύσουμε τη θέα στο ξακουστό Ποντικονήσι.

Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει επίσκεψη στο χωριό Γαστούρι, όπου δεσπόζει το Αχίλλειο, το παλάτι που έχτισε η Αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας. Παρόλο που οι εσωτερικοί χώροι δεν είναι ανοιχτοί για το κοινό, οι εξωτερικοί χώροι του παλατιού, με τα αναστηλωμένα μαρμάρινα αγάλματα και τους κήπους, προσφέρουν μοναδικές εικόνες. Ακολουθεί επίσκεψη στην πόλη της Κέρκυρας, όπου μπορούμε να εξερευνήσουμε το Παλιό και Νέο Φρούριο και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η τρίτη μέρα ξεκινά με την Παλαιοκαστρίτσα, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με σημαντική ιστορική αξία, καθώς εκεί σύμφωνα με τον μύθο η Ναυσικά βρήκε τον Οδυσσέα. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με την επιστροφή από το λιμάνι της Κέρκυρας και ενδιάμεση στάση στα Γιάννενα πριν την άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές με πούλμαν
  • Περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  • Συνοδός
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο με πρωινό καθημερινά
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Φόρο διαμονής, τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

Τιμοκατάλογος

26/10 - 28/10
Hotel Golden Alexandros 4*
26/10 – 28/10 Option 1 Option 2 Option 3 – Child
Room Type Double Single Triple
Category Classic Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast Breakfast
Price per Person 189 € 244 € 99 €
 
Hotel Elea Beach 4*
26/10 – 28/10 Option 1 Option 2 Option 3 – Child
Room Type Double Single Triple
Category Classic Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast Breakfast
Price per Person 199 € 259 € 129 €

 

Highlights

  • Επισκεφθείτε το Κανόνι και το Ποντικονήσι.
  • Απολαύστε ελεύθερο χρόνο στην πόλη της Κέρκυρας.
  • Περιηγηθείτε στους εξωτερικούς χώρους του Αχίλλειου και θαυμάστε το γλυπτό του "Θνήσκοντα Αχιλλέα".
  • Κάντε μία βόλτα στην πόλη της Κέρκυρας, επισκεφθείτε τον Άγιο Σπυρίδωνα, το Παλιό και Νέο Φρούριο και την πλατεία Σπιανάδα και Λιστόν.
  • Επισκεφθείτε την Παλαιοκαστρίτσα και το Μοναστήρι της.

Πρόγραμμα

Ημέρα 1 - Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Κανόνι - Ποντικονήσι

Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή φτάνουμε στο λιμάνι απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το όμορφο νησί της Κέρκυρας. Άφιξη στο Νησί των Φαιάκων και ελεύθερος χρόνος για φαγητό.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και το απόγευμα επίσκεψη στο φημισμένο Κανόνι. Εδώ θα θαυμάσουμε το εκκλησάκι της Παναγίας των Βλαχερνών και το ξακουστό Ποντικονήσι. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2 - Γαστούρι - Αχίλλειο - Κέρκυρα

Πρωινό και αναχώρηση για το Γαστούρι, ένα όμορφο χωριό που στη κορυφή του λόφου του βρίσκεται το Αχίλλειο, το παλάτι που έχτισε το 1890-91 η Αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ. Στο πλαίσιο του έργου προστασίας και ανάδειξης του ιστορικού Αχίλλειου, παραμένουν κλειστοί οι εσωτερικοί χώροι του ανακτόρου, όμως είναι διαθέσιμοι οι εξωτερικοί – ανοιχτοί χώροι του μουσείου. Σε μια διαδρομή που εμπεριέχει τον χώρο του Περιστυλίου, του Ανακτόρου και τους αυτοκρατορικούς κήπους, έχοντας την δυνατότητα να θαυμάσουμε από κοντά τα πλήρως αποκατεστημένα μαρμάρινα αγάλματα των κήπων και ειδικά τον «Θνήσκοντα Αχιλλέα» που είναι και το σύμβολο του Αχίλλειου, με μια επιπρόσθετη μοναδική εμπειρία, καθώς θα μπορούμε να δούμε μετά από δεκαετίες αποκατεστημένο το φονικό βέλος στο εν λόγο μνημειώδες γλυπτό. Συνεχίζουμε για την πόλη της Κέρκυρας όπου θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα – Πολιούχου της Κέρκυρας, το Παλιό και το Νέο Φρούριο και την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, την πλατεία Σπιανάδα, με τον περίφημο πεζόδρομο ‘Λιστόν’. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και το βράδυ βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3 - Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα - Γιάννενα - Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Παλαιοκαστρίτσα. Το παραλιακό χωριό βρίσκεται Βορειοδυτικά της πόλης και νότια του Βυζαντινού Κάστρου του Αγγελοκάστρου. Μελετητές ισχυρίζονται πως εδώ ήταν η πρωτεύουσα των Φαιάκων, όπου η Ναυσικά βρήκε τον Οδυσσέα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας που βρίσκεται στους υπερυψωμένους κήπους στην άκρη του ακρωτηρίου. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Κέρκυρας και αναχώρηση για το λιμάνι απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Ηγουμενίτσα. Στάση για καφέ στα Γιάννενα και άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Χάρτης

Wish List

Adding item to wishlist requires an account

Price

Κέρκυρα | 26/10 - 28/10

From189 €
0
Full Name*
Email Address*
Telephone Number*
Your Enquiry*
Accommodation-Name*
Accommodation Option*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Book With Confidence


No-hassle best price guarantee
Customer care available 24/7
Hand-picked Tours & Activities

Need Help?


+30 2310 222 373

[email protected]

Proceed Booking