Εξερευνήστε τους Ελληνικούς Αμπελώνες

 • Ολοήμερη
 • Μέγιστοι Επισκέπτες : 40
 • Δυσκολία: 1/10
Λεπτομέρειες

Εξερευνήστε τους Ελληνικούς Αμπελώνες

Εξερευνήστε τα ελληνικά κρασιά,που πολύ λίγα έθνη του κόσμου έχουν τον αμπελώνα και το κρασί «στο αίμα τους» όπως οι Έλληνες.

Εξερευνήστε τους Ελληνικούς Αμπελώνες με ένα ταξίδι στους όμορφους και πλούσιους αμπελώνες της Ελλάδας! Με ένα τέλειο κλίμα για την αμπελοκαλλιέργεια και μια ιστορία που χρονολογείται από τους προϊστορικούς χρόνους, η Ελλάδα διαθέτει μερικά από τα πιο νόστιμα και μοναδικά κρασιά στον κόσμο.

Ανακαλύψτε τους εκπληκτικούς αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι ιδανικές κλιματολογικές και εδαφικές συνθήκες δημιουργούν μερικά από τα πιο νόστιμα κρασιά της χώρας. Μάθετε για την ιστορία και την πολιτιστική σημασία των ελληνικών κρασιών ενώ δοκιμάζετε μερικές από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες που έχει να προσφέρει η Ελλάδα.

Οι ξεναγοί μας θα σας ταξιδέψουν στο χρόνο και τη γεύση, μοιράζοντας το πάθος και τις γνώσεις τους μαζί σας καθώς εξερευνάτε τα όμορφα τοπία των οινοπαραγωγικών περιοχών της Ελλάδας. Ελάτε μαζί μας για ημερήσιες εκδρομές από τη Θεσσαλονίκη ή κλείστε μια ολόκληρη περιήγηση για να εξερευνήσετε τους καλύτερους αμπελώνες που έχει να προσφέρει η Ελλάδα.

Highlights

 • Ζήστε την πλούσια κληρονομιά των ελληνικών κρασιών, βαθιά ριζωμένη στην ιστορία του έθνους.
 • Δοκιμάστε μερικά από τα πιο εκλεκτά κρασιά του κόσμου, που καλλιεργούνται στο τέλειο κλίμα της Ελλάδας.
 • Ανακαλύψτε τους εντυπωσιακούς αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας, που φημίζονται για τα εξαιρετικά κρασιά τους.

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές μετ' επιστροφής
 • Μια μικρή βόλτα γύρω από τον αμπελώνα
 • Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης κρασιού
 • Γευσιγνωσία κρασιών του κτήματος

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά ότι περιλαμβάνεται στο παραπάνω πρόγραμμα.
 • Πρόσθετες Προσωπικές Καταναλώσεις

Κτήμα Γεροβασιλείου

Στις πλαγιές της Επανομής, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, ένας σχολαστικά περιποιημένος αμπελώνας περιβάλλει το σύγχρονο οινοποιείο, όπου παράγονται τα περίφημα κρασιά Κτήμα Γεροβασιλείου.

Κτήμα Άλφα

Το Κτήμα ALPHA βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας, στο Αμύνταιο, στην περιοχή της Φλώρινας. Το Κτήμα Alpha ιδρύθηκε το 1997 από τον έμπειρο αμπελουργό Μάκη Μαυρίδη και τον χημικό- οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη, ο οποίος, μετά από χρόνια εμπειρίας σε διάφορες τοποθεσίες της Ελλάδας, επέλεξε την περιοχή του Αμύνταιου για να δημιουργήσει το δικό του κρασί.

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Η ιστορία ξεκινά το 1979, όταν ο Κώστας Λαζαρίδης, «μολυσμένος» από το… κρασοκοιτάκι στη Γερμανία, όπου περνά πολύ χρόνο για την οικογενειακή επιχείρηση μαρμάρου, εγκαθιστά στον Ξηροπόταμο, στις πλαγιές του Φαλακρού, γύρω από το σπίτι του, τον πρώτο σύγχρονο γραμμικό αμπελώνα στη Δράμα.

Οινοποιείο Κούρτη

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες βρίσκονται στο χωριό Ράχη του νομού Πιερίας στη Βόρεια Ελλάδα, σε υψόμετρο 300μ. ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Πιέρια Όρη.

Οινοποιείο Ζίτσα

Η Ζίτσα είναι γνωστή ως αμπελουργική περιοχή παρά ως τουριστικός προορισμός. Η ευρύτερη περιοχή γύρω από το χωριό καλλιεργείται με την ποικιλία σταφυλιού Ντεμπίνα, η οποία χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενός φυσικά αφρώδους οίνου με ξεχωριστό άρωμα και γεύση που διατίθεται στην αγορά με ετικέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Χάρτης

Wish List

Adding item to wishlist requires an account

Price

Εξερευνήστε τους Ελληνικούς Αμπελώνες

0
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Book With Confidence


No-hassle best price guarantee
Customer care available 24/7
Hand-picked Tours & Activities

Need Help?


+30 2310 222 373

[email protected]

Proceed Booking