Μαδρίτη – Τολέδο

0
  • 5 Ημέρες
  • Μέγιστοι Επισκέπτες: 40
  • Δυσκολία : 2/10
Λεπτομέρειες

Μαδρίτη - Τολέδο

Ανακαλύψτε την Ισπανία με το ταξίδι μας “Μαδρίτη – Τολέδο” και ζήστε μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την ενέργεια της σύγχρονης πρωτεύουσας με τη διαχρονική γοητεία του μεσαιωνικού Τολέδο. Ξεκινώντας από την Μαδρίτη, θα βυθιστούμε στον ζωντανό παλμό της πόλης. Η Puerta del Sol, η εμβληματική Plaza Mayor και το πανέμορφο πάρκο Retiro είναι μόνο η αρχή μιας περιπέτειας που θα μας αποκαλύψει την πλούσια ιστορία, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τον ζωντανό πολιτισμό της. Κάθε γωνιά της Μαδρίτης είναι μια πρόσκληση να γευτείτε την αυθεντική ισπανική ζωή: από τα παραδοσιακά tapas bars μέχρι τις αγορές, η πόλη θα μας μαγέψει με τον αυθεντικό της χαρακτήρα.

Και έπειτα, λίγο πιο πέρα, μας περιμένει το μαγευτικό Τολέδο, μια πόλη-κόσμημα της Ισπανίας και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ, το παρελθόν ζωντανεύει μπροστά μας καθώς κάνουμε βόλτες στα στενά, γραφικά δρομάκια του και ανακαλύπτουμε τα αριστουργήματα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Από τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό του Τολέδο μέχρι την ιστορική εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου φιλοξενείται το αριστούργημα του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητος του Οργάθ”, κάθε στάση είναι ένα ταξίδι στον χρόνο.

Η επίσκεψη στο Τολέδο είναι και μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τις παραδοσιακές τέχνες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην πόλη. Φημισμένη για την τέχνη της μεταλλοτεχνίας και την κατασκευή σπαθιών, η πόλη θα μας μαγέψει με την εκλεπτυσμένη δεξιοτεχνία των τεχνιτών της. Θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη και θα βρούμε μοναδικά χειροποίητα αντικείμενα που θα αποτελέσουν τις ιδανικές αναμνήσεις από το ταξίδι σας.

Από τη γεύση μιας αυθεντικής σοκολάτας με churros σε ένα καφέ της Μαδρίτης μέχρι την εκπληκτική θέα του Τολέδο από τους λόφους, αυτό το ταξίδι είναι μια αξέχαστη ευκαιρία να γνωρίσουμε την Ισπανία. Αν αναζητάτε έναν προορισμό που θα σας ταξιδέψει από την παλλόμενη καρδιά της σύγχρονης Ισπανίας στη γοητεία των μεσαιωνικών χρόνων, το ταξίδι “Μαδρίτη-Τολέδο” είναι η ιδανική επιλογή.

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • 4 Διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα .
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 145€
  • Τέλη εισόδων σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους & ακουστικά ξενάγησης.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Τιμοκατάλογος

15/11 - 19/11
22/12 - 26/12
15/11 – 19/11 Option 1 Option 2
Room Type Double Single
Category Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast
Price Per Person
575 € 775 €

*Διαθέσιμες Ημερομηνίες: 22/11 – 26/11, 29/11 – 03/12

22/12 – 26/12 Option 1 Option 2
Room Type Double Single
Category Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast
Price Per Person
695 € 875 €

*Διαθέσιμες Ημερομηνίες: 23/12 – 27/12, 29/12 – 02/01, 30/12 – 03/01, 02/01 – 06/01, 03/01 – 07/01

Highlights

  • Πανοραμική βόλτα στην πόλη με στάσεις σε εμβληματικά σημεία όπως Plaza Castilla και Plaza de Toros Las Ventas.
  • Επισκεφθείτε το πάρκο Retiro, με τη λίμνη και το Γυάλινο Παλάτι.
  • Περιηγηθείτε στο Πράδο, και δείτε έργα του El Greco, Velazquez, Goya, Tintoretto, Rubens.
  • Δοκιμάστε chocolate con churros ή tapas στη γειτονιά La Latina.
  • Πάρτε μέρος στην ξενάγηση στον Καθεδρικό ναό του Τολέδο και δείτε το αριστούργημα του El Greco "Η Ταφή του Κόμητος του Οργάθ".
  • Επισκεφθείτε το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, την Plaza Mayor και το Alcazar de Segovia.
  • Δοκιμάστε τοπικά εδέσματα όπως cochinillo και Ponche Segoviano.

Πρόγραμμα

Ημέρα 1 - Aθήνα - Μαδρίτη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας.
Χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων δεσπόζει στο κεντρικό οροπέδιο της Ιβηρικής Χερσονήσου, στην Καστίλλη. Άφιξη και απ’ ευθείας αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη μέσω μιας πανοραμικής βόλτας με το λεωφορείο. Με στάσεις για φωτογραφίες σε σημεία όπως στη Plaza Castilla με τους δίδυμους κυρτούς πύργους της (Puerta de Europa) και την αρένα της Μαδρίτης (Plaza de Toros Las Ventas), τη μεγαλύτερη της χώρας. Αργότερα θα κάνουμε μία βόλτα στο μεγαλύτερο φυσικό πνεύμονα, στο κέντρο της πόλης, το πάρκο του Retiro, όπου θα δούμε την τεχνητή λίμνη και το Γυάλινο Παλάτι (Palacio de Crystal). Συνεχίζουμε για τον σταθμό Atocha που είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στη Μαδρίτη. Από εδώ φεύγουν τα τρένα μεγάλης ταχύτητας AVE προς Barcelona, Zaragoza, Sevilla, Málaga, Valencia και Alicante. Μέσα στον σταθμό υπάρχει ένας θαυμάσιος πλουσιότατος κήπος που είναι και ο λόγος της επίσκεψής μας. Εγκαινιάστηκε το 1992 και καταλαμβάνει το τμήμα του παλιού σταθμού αφού αυτός επεκτάθηκε για να εξυπηρετήσει τα τρένα μεγάλης ταχύτητας. Στον κήπο απαντά κανείς 7.000 φυτά από περισσότερα από 260 είδη του φυτικού βασιλείου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, λίγος χρόνος για ξεκούραση και ξεκινάμε για έναν περίπατο στο ιστορικό κέντρο Puerta del Sol, Plaza Mayor, Mercado de San Miguel. Αργότερα ελεύθερος χρόνος για δείπνο.

Ημέρα 2 - Μαδρίτη - Ξενάγηση στο Πράδο

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση με τα πόδια για το μουσείο του Πράδο. Θα περάσουμε από την Plaza Colon, το Paseo de Recoletos, και την Plaza de Cibeles με την Τράπεζα Ισπανίας και το Δημαρχείο και από το Paseo del Prado για να καταλήξουμε στο Μουσείο. Το μουσείο του Πράδο είναι μία από τις σημαντικότερες πινακοθήκες στον κόσμο με πληθώρα διάσημων έργων που θα χρειαζόμασταν μέρες ολόκληρες για να μπορέσουμε να τα δούμε. Στην προγραμματισμένη ξενάγησή μας, με διάρκεια 1 ½ ώρα, θα απολαύσουμε, από την Ισπανική Σχολή ,έργα των El Greco, Velazquez και Goya καθώς και κάποιους πίνακες της Βενετικής Σχολής όπως του Tintoretto ή της Φλαμανδικής Σχολής όπως του Rubens. Αργότερα θα έχουμε μία ώρα ελεύθερη για να μπορέσετε να δείτε και άλλα έργα ή να επισκεφτείτε το κατάστημα του μουσείου. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε από την Μαδρίτη των Βουρβόνων με τους μεγάλους ανοικτούς χώρους (πλατείες, λεωφόρους κτλ.) και συγκεκριμένα από την Λεωφόρο Prado, γνωστή και ως Λεωφόρος της Τέχνης, στην Μαδρίτη των Αψβούργων με τα πολλά στενά δρομάκια και θα περάσουμε την Γειτονιά των Γραμμάτων Barrio de las Letras.
Από εκεί και μετά θα είστε ελεύθεροι να «χαθείτε» σε αυτά τα δρομάκια, να δοκιμάσετε μία chocolate con churros στην Σοκαλατερία San Ginés, ή να βρεθείτε στην οδό Cava Baja στην γειτονιά La Latina με τα πολλά Tapas Bar.
Για το απόγευμα, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia και συγκεκριμένα τον 2ο όροφο όπου βρίσκεται η μόνιμη έκθεση. Εκεί θα έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε μερικά από τα πιο διάσημα έργα των Joan Miró, Salvador Dalí και φυσικά το αριστούργημα της παγκόσμιας τέχνης την Guernica του Pablo Picasso όπως και άλλα πολύ γνωστά έργα του καλλιτέχνη.

Ημέρα 3 - Μαδρίτη (Τολέδο)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για το μεσαιωνικό Τολέδο, την παλιά πρωτεύουσα της Ισπανίας, που έχει δίκαια συμπεριληφθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς την Unesco. Φθάνοντας θα κάνουμε μια πανοραμική βόλτα και στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο παράρτημα του εργοστασίου των Δαμασκινάδος και των Σπαθιών δηλ. των δύο πιο χαρακτηριστικών δειγμάτων της τολεδάνικης τέχνης.
Αργότερα θα διασχίσουμε με τα πόδια, από την μια άκρη στην άλλη, όλη την παλιά πόλη. Θα σταματήσουμε για να επισκεφτούμε τον προθάλαμο του ιερού ναού του Αγίου Θωμά όπου βρίσκεται το αριστούργημα του El Greco «Η Ταφή του Κόμητος του Οργάθ».
Κατόπιν θα επισκεφτούμε τον πιο όμορφο Καθεδρικό της Δυτικής Ευρώπης, τον Καθεδρικό του Τολέδο. Εκτός από το ναό θα μπορέσουμε να δούμε και έργα του El Greco που έζησε και μεγαλούργησε στο Τολέδο, και όχι μόνο…
Αργότερα ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Μαδρίτη. Για το βράδυ, για να κλείσει όμορφα το ταξίδι στη Μαδρίτη, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε προαιρετικά μία παράσταση Φλαμένκο.

Ημέρα 4 - Μαδρίτη - ελεύθερη ημέρα (προαιρετική εκδρομή στη Σεγκόβια)

Σήμερα έχουμε την προαιρετική μας εκδρομή στην μεσαιωνική Segovia, όπου θα περπατήσουμε στους δρόμους της θα δούμε το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο 2.000 ετών, την Plaza Mayor, το Κάστρο-Παλάτι Alcazar de Segovia και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε τοπικά εστιατόρια, εδέσματα όπως το cochinillo (γουρουνόπουλο baby) ή το τοπικό γλυκό Ponche Segoviano. Επιστροφή στην Μαδρίτη το απόγευμα.
Για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή χρειάζονται minimum 15 συμμετοχές και το κόστος κατ’ άτομο είναι 50€.

Ημέρα 5 - Μαδρίτη - Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μαδρίτης και επιστροφή στην Αθήνα.

Χάρτης

Wish List

Adding item to wishlist requires an account

Price

Μαδρίτη - Τολέδο | 15/11 - 19/11

From575 €
0
Full Name*
Email Address*
Telephone Number*
Your Enquiry*
Duration*
Accommodation Option*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Book With Confidence


No-hassle best price guarantee
Customer care available 24/7
Hand-picked Tours & Activities

Need Help?


+30 2310 222 373

[email protected]

Proceed Booking