Γύρος της Κρήτης

0
 • 7 Ημέρες
 • Μέγιστοι Επισκέπτες: 37
 • Δυσκολία : 3/10
Λεπτομέρειες

Γύρος της Κρήτης

Ο Γύρος της Κρήτης είναι ένα ταξίδι που αναδεικνύει την πλούσια ιστορία και πολιτισμό του όμορφου αυτού νησιού. Ξεκινώντας από το Ηράκλειο, θα κάνουμε μία βόλτα στα ενετικά τείχη, στον ιστορικο ναό του Αγίου Τίτου και της κομψής Λότζιας. Θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο της Κνωσού, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το ενυδρείο και θα γνωρίσουμε τον Μινωικό πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα κατευθυνθούμε προς το Σεληνάρι στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου  και στην γραφική Ελούντα. Η Πλάκα και το ιστορικό νησί της Σπιναλόγκας θα μας προσφέρουν μια μοναδική ματιά στην ιστορία της Κρήτης. Στον Άγιο Νικόλαο, θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε μέσα στο όμορφο τοπίο στη λίμνη Βουλισμένη.

Το Ρέθυμνο θα μας εντυπωσιάσει με τον συνδυασμό αρχαίων και σύγχρονων στοιχείων στην παλιά πόλη του. Το ενετικό λιμάνι, το κάστρο της Φορτέτζας και τα ιστορικά δρομάκια θα μας παρουσιάσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Στα Χανιά, οι τάφοι των Βενιζέλων με την πανοραμική θέα και η λίμνη Κουρνά, με την ήρεμη και γραφική της ατμόσφαιρα, θα συμπληρώσουν τέλεια την ημέρα μας.

Το ταξίδι μας συνεχίζεται στα παραδοσιακά χωριά Ανώγεια και Ζωνιανά. Θα επισκεφθούμε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Ζωνιανά και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την παράδοση της Κρήτης. Στην Αμουδάρα θα κάνουμε μερικές βουτιές και θα συνεχίσουμε για το Οροπέδιο Λασιθίου, με τους ανεμόμυλους και το αρχαίο πλατάνι στο Κράσι.

Πριν ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας θα επισκεφθούμε το μινωικό ανάκτορο της Φαιστού, το μοναστήρι της Καλυβιανής και τις διάσημες σπηλιές στα Μάταλα. Κάθε προορισμός προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό ιστορίας, πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς, κάνοντας το ταξίδι στην Κρήτη να είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Μια 23kg βαλίτσα το άτομο και μια χειραποσκευή 8 kg.
 • 6 Διανυκτερεύσεις με πρωινό καθημερινά
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων: 50€
 • Προαιρετική διασκέδαση με ελληνική μουσική σε κάποιο γραφικό χωριό της Κρήτης.
 • Τέλη διαμονής.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά συνοδού- ξεναγού και οδηγού.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Τιμοκατάλογος

05/08 - 11/08*
12/08 - 18/08*
Sofia 3*
05/08 – 11/08* Option 1 Option 2 Option 3 – Child
Room Type Double Single Double
Category Classic Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast Breakfast
Price per Person
685 € 970 € 535 €

*Διαθέσιμες Ημερομηνίες: 12/08 – 18/08, 19/08 – 25/08, 26/08 – 01/09

Olympic 3*
12/08 – 18/08* Option 1 Option 2 Option 3 – Child
Room Type Double Single Double
Category Classic Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast Breakfast
Price per Person
625 € 850 € 505 €

*Διαθέσιμες Ημερομηνίες: 19/08 – 25/08, 26/08 – 01/09

Highlights

 • Περιηγηθείτε στο Ηράκλειο και επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και στο ενυδρείο.
 • Επισκεφθείτε την παλιά πόλη του Ρεθύμνου και στο κάστρο της Φορτέτζας.
 • Προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι στο Νησί Σπιναλόγκα.
 • Επισκεφθείτε τους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά.
 • Κολυμπήστε στην Αμμουδάρα.
 • Επίσκφθείτε το χωριό Κράσι, το μοναστήρι της Παναγίας Κεράς και προσκυνήστε στη μονή Καλυβιανής.

Πρόγραμμα

Ημέρα 1 - Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο - Κνωσσός - Μουσείο - Ενυδρείο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για Ηράκλειο. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας την πόλη. Αρχικά, θα δούμε τα τείχη, από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ενετοκρατίας. Ακολουθεί η επίσκεψη στο ναό του Αγίου Τίτου, τη Λότζια κοντά στην πλατεία του Αγίου Τίτου. Συνεχίζουμε για τα Ανάκτορα της Κνωσού. Η Κνωσός ήταν το κέντρο του μινωικού πολιτισμού κατά το διάστημα 2000-1400π.χ. Εδώ βρισκόταν το μεγαλύτερο ανάκτορο της μινωικής Κρήτης που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια παλαιότερου. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο και θα επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο και το ενυδρείο της πόλης. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 2 - Ηράκλειο - Αγ.Γεώργιος - Σεληνάρι - Ελούντα - Πλάκα - Σπιναλόγκα - Αγ. Νικόλαος - Ηράκλειο

Πρωινό και αναχωρούμε για την μονή Αγιού Γεωργίου Σεληνάρι. Άφιξη και ελεύθερος χρόνος. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την όμορφη Ελούντα, άφιξη στην γραφική Πλάκα ελεύθερος χρόνος για προαιρετική επίσκεψη με καραβάκι απέναντι στο Νησί Σπιναλόγκα (το νησί των λεπρών), χρόνος για γεύμα εξ ιδίων. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Νικόλαο γνωριμία με την πόλη και χρόνος ελεύθερος για καφέ στην Βουλισμένη Λίμνη που είναι περιτριγυρισμένη από εστιατόρια, καφετερίες και τουριστικά καταστήματα. To Βράδυ επιστροφή στο Ηράκλειο.

Ημέρα 3 - Ηράκλειο - Ρέθυμνο - Χανιά - Τάφοι Βενιζέλων - Λίμνη Κουρνά - Ηράκλειο

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του Ρεθύμνου. Παλαιά και σύγχρονη μαγεύει τον επισκέπτη με το ξεχωριστό χρώμα και την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Η παλαιά πόλη χτισμένη γύρω από το εντυπωσιακό κάστρο Φορτέτζα, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη της, με την βενετσιάνικη ρυμοτομία, τις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα βενετσιάνικα αρχοντικά, τις τούρκικες βρύσες, τα στενά δρομάκια, τα θολωτά ισόγεια και τα παλαιά σπίτια μα τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα. Καρδιά της παλαιάς πόλης, είναι το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι και ο φάρος στην άκρη του μικρού λιμενοβραχίονα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για τα Χανιά. Άφιξη και θα επισκεφθούμε τους τάφους των Βενιζέλων που βρίσκονται σε μια έξοχη τοποθεσία επάνω στο λόφο του προφήτη Ηλία με πανοραμική θέα στην πόλη. Χρόνος αρκετός για την περιήγηση και γνωριμία με την πόλη. Από την κεντρική πλατεία στο Σιντριβάνι, το Γιαλί Τζαμί, την Μητρόπολη, την Μονή Φραγκισκανών που στεγάζει το αρχαιολογικό μουσείο, το φρούριο Φιρκά, αλλά και τα Νεώρια. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για την Λίμνη Κουρνά. Στη συνέχεια επιστροφή στο Ηράκλειο.

Ημέρα 4 - Ηράκλειο - Ανώγεια - Ζωνιανά - Σπήλαιο (Κέρινα) - Αμουδάρα για μπάνιο - Ηράκλειο

Και ξεκινάμε για τα Ζωντανά του Ψηλορείτη. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στη δροσερή πλατεία του χωριού, και όσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε το ιδιαίτερο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που φιλοξενεί όλη την Κρητική ιστορία. Συνεχίζοντας φθάνουμε στο υπέροχο χωριό του Ξηλούρη, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο του. Επόμενος σταθμός το Σπήλαιο (Κέρινα). Στη συνέχεια καταλήγουμε στην Αμουδάρα για μπάνιο.

Ημέρα 5 - Ηράκλειο - Οροπέδιο Λασιθίου Κράσι - Παναγία Κέρα - Σελί

Πρωινό και αναχωρούμε για το Οροπέδιο Λασιθίου. Το Οροπέδιο Λασιθίου απέχει 70χλμ από το Ηράκλειο και είναι γνωστό για τους ανεμόμυλους που χρησιμοποιούσαν για το πότισμα των καλλιεργειών. Άφιξη στο χωριό Κράσι που βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ με τον πελώριο πλάτανο 1000 ετών. Ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για το μοναστήρι Παναγίας Κέρα. Συνεχίζουμε για το Ηράκλειο.

Ημέρα 6 - Μονή Καλυβιανής - Φαιστό - Μάταλα - Ηράκλειο

Πρωινό και αναχωρούμε για προσκύνημα στην μονή Καλυβιανής. Ξεκινάμε για το ανάκτορο της Φαιστού, ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, το δεύτερο σε σπουδαιότητα και έκταση Μινωικό ανάκτορο, θρησκευτικό, οικονομικό και διοικητικό κέντρο στη Μινωική εποχή. Καταλήγουμε στα Μάταλα, τουριστικός οικισμός διεθνούς φήμης, σε περιοχή φυσικού κάλλους, στον μυχό του όρμου. Ελεύθεροι για μπάνιο. Η περιοχή έγινε γνωστή, για τις εντυπωσιακές σπηλιές της και υπήρξε κέντρο διεθνούς χιπισμού τη δεκαετία 1960-1970.Επιστροφή στο Ηράκλειο.

Ημέρα 7 - Ηράκλειο - Αγ. Μύρωνας - Αγίασμα - Κρουσσώνας - Πτήση επιστροφής

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για Αγ.Μύρωνας – Αγίασμα και Κρουσσώνας. Θα περιηγηθούμε και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο μέχρι την πτήση της επιστροφής.

Χάρτης

Wish List

Adding item to wishlist requires an account

Price

Γύρος της Κρήτης | 05/08 - 11/08

From625 €
0
Full Name*
Email Address*
Telephone Number*
Your Enquiry*
Duration*
Accommodation Name*
Accommodation Option*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Book With Confidence


No-hassle best price guarantee
Customer care available 24/7
Hand-picked Tours & Activities

Need Help?


+30 2310 222 373

[email protected]

Proceed Booking