Βαυαρία – Πράγα – Βερολίνο

0
 • 6 Ημέρες
 • Μέγιστοι Επισκέπτες: 34
 • Δυσκολία : 3/10
Λεπτομέρειες

Βαυαρία - Πράγα - Βερολίνο

Το ταξίδι στη Βαυαρία – Πράγα – Βερολίνο είναι ένα ταξίδι πολιτισμού, ιστορίας και εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής. Από τους ζωντανούς δρόμους του Μονάχου έως την μαγευτική παλιά πόλη της Πράγας και την ιστορική γοητεία του Βερολίνου, αυτό το ταξίδι προσφέρει μια ποικιλία εμπειριών.

Το ταξίδι μας ξεκινά στο Μόναχο, όπου θα μας καλωσορίσει η εμβληματική Marienplatz, με το παλιό και νέο δημαρχείο. Η πόλη είναι ένας συνδυασμός μοντέρνας και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου να αποτελεί απόδειξη της ιστορίας. Θα κάνουμε μία βόλτα στη Viktualienmarkt, την πολυσύχναστη ανοιχτή αγορά τροφίμων και θα κατευθυνθούμε προς το Ρέγκενσμπουργκ, μια πόλη με μεσαιωνική ιστορία με τους ψηλούς πύργους της και την ατμόσφαιρα μιας πολυσύχναστης πανεπιστημιακής πόλης.

Το ταξίδι μας, μας οδηγεί στη Νυρεμβέργη, μια πόλη με πλούσια ιστορία συνδεδεμένη με τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική και οι γραφικές γέφυρες πάνω από τον ποταμό Pegnitz δημιουργούν μια μοναδική εικόνα αυτής της ιστορικής πόλης. Από τη Νυρεμβέργη, κατευθυνόμαστε προς την Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας. Η παλιά πλατεία της πόλης, με το Αστρονομικό Ρολόι και τη γοτθική αρχιτεκτονική της, είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφθούμε σίγουρα.

Καθώς φεύγουμε από την Πράγα, ταξιδεύουμε μέσω της Δρέσδης, παρακολουθώντας την αναγέννησή της από τις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή η πόλη, με το μπαρόκ Zwinger και τη Frauenkirche, στέκεται ως σύμβολο αντοχής και ομορφιάς. Τέλος, φτάνουμε στο Βερολίνο, μια πόλη όπου η ιστορία και η μοντέρνα αρχιτεκτονική συνυπάρχουν αρμονικά. Από την Πύλη του Βρανδεμβούργου μέχρι το East Side Gallery και τα απομεινάρια του Τείχους του Βερολίνου, η ιστορία της πόλης είναι πλούσια και συναρπαστική.

Το ταξίδι στη Βαυαρία, την Πράγα και το Βερολίνο είναι μία μοναδική εμπειρία στην καρδιά της Ευρώπης, όπου κάθε πόλη αφηγείται την ιστορία της.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • 1 προσωπικό αντικείμενο, 1 χειραποσκευή έως 10kg και 1 μεγάλη αποσκευή έως 23kg
 • 5 Διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας με πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Συνοδός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων: 165 €
 • Εισιτήρια σε αξιοθέατα
 • Δημοτικοί φόροι πόλεων (3€ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση)
 • Διελεύσεις - Checkpoint: 30€ ανά άτομο
 • Μαύρο θέατρο Πράγας: τιμή ενήλικα 25€, τιμή παιδιού έως 12 ετών 18€
 • Κρουαζιέρα 2 ωρών με φαγητό στην Πράγα: τιμή ενήλικα 35€, τιμή παιδιού έως 12 ετών 25€
 • Εκδρομή στο Πότσδαμ: τιμή ενήλικα 25€, τιμή παιδιού έως 12 ετών 15€

Τιμοκατάλογος

28/07 - 02/08
04/08 - 09/08*
Ramada Park 4* | Stages 4* | City Berlin East 4*
28/07 – 02/08 Option 1 Option 2 Option 3 – Child
Room Type Double Single Double
Category Classic Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast Breakfast
Price per Person
495 € 735 € 349 €

 

 

Ramada Park 4* | Ramada City Center 4* | Leonardo Royal Alexanderplatz 4*
28/07 – 02/08 Option 1 Option 2 Option 3 – Child
Room Type Double Single Double
Category Classic Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast Breakfast
Price per Person
575 € 815 € 395 €

 

Ramada Park 4* | Stages 4* | City Berlin East 4*
04/08 – 09/08* Option 1 Option 2 Option 3 – Child
Room Type Double Single Double
Category Classic Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast Breakfast
Price per Person
519 € 759 € 395 €

*Διαθέσιμες Ημερομηνίες: 11/08 – 16/08, 18/08 – 23/08, 25/08 – 30/08

 
Ramada Park 4* | Ramada City Center 4* | Leonardo Royal Alexanderplatz 4*
04/08 – 09/08* Option 1 Option 2 Option 3 – Child
Room Type Double Single Double
Category Classic Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast Breakfast
Price per Person
635 € 875 € 425 €

*Διαθέσιμες Ημερομηνίες: 11/08 – 16/08, 18/08 – 23/08, 25/08 – 30/08

Highlights

 • Περιηγηθείτε στο Μόναχο, στη Marienplatz, στην Εκκλησία του Αγίου Πέτρου και την Victualienmarkt
 • Επικσεφθείτε την πόλη της Νυρεμβέργης, την Παλιά πόλη, τον ποταμό Pegnitz, την Κεντρική Πλατεία και το Δημαρχείο
 • Κάντε μία βόλτα στην Πράγα, στην Πλατεία St. Wenceslas, στην Πλατεία Δημοκρατίας και στην Πλατεία Παλιάς Πόλης
 • Δοκιμάστε τσέχικες γεύσεις σε ένα τοπικό εστιατόριο
 • Επισκεφθείτε το μοναστήρι Strahov και το Loreto στην Πράγα
 • Περιηγηθείτε στην περιοχή του Κάστρου (Hradčany), που περιλαμβάνει το παλάτι Schwarzenberg και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου
 • Περπατήστε μέσα από τη Mala Strana (Μικρή συνοικία) και τη Γέφυρα του Καρόλου
 • Επισκεφθείτε το Βερολίνο, την Alexanderplatz, την Πύλη του Βρανδεμβούργου και το East Side Gallery

Πρόγραμμα

Ημέρα 1 - Πτήση για Μόναχο - Περιήγηση πόλης - Ρέγκενσμπουργκ - Νυρεμβέργη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 06.10 το πρωί και πτήση για το Μόναχο. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μονάχου όπου θα μας περιμένει ο έμπειρος συνοδός μας για να μας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Θα έχουμε λίγο χρόνο για καφέ και πρωινό και στη συνέχεια και θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της πόλης για να ξεκινήσουμε την περιήγησή μας, όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία Μαριενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσουμε την Βικτουαλιενμαρκτ, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ και σπίτι των αδελφών Ασσαμ, την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά στον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων. Προχωράμε στην Προμενάντεπλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche), ο οποίος το 1828 είχε παραχωρηθεί από το βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ στον Ελληνισμό της πόλεως. Ακολουθεί η Τεατίνερστρασσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Οντεόνσπλατς, συνεχίζουμε στη Ρέσιντεντςστρασσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας. Εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (ρεσιντέντς) και του νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Θα συνεχίσουμε με το Χόφμπροιχαους, από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Ρέγκενσμπουργκ, στην καρδιά της Βαυαρίας, στο βορειότερο σημείο του Δούναβη και στην άκρη του Βαυαρικού δάσους. Η πόλη, η οποία ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους και αποτελούσε από το μεσαίωνα έως και την αρχή του 19ου αιώνα ένα σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Γερμανία. Στην παλιά πόλη υπάρχουν πολλά μεσαιωνικά κτίρια με χαρακτηριστικούς ψηλούς πύργους. Το πανεπιστήμιο είναι από τα δημοφιλή στη Γερμανία με 20.000 φοιτητές. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης για φαγητό και αναμνηστικές αγορές. Αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2 - Νυρεμβέργη περιήγηση πόλης - Πράγα απογευματινή περιήγηση

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση στην ιστορική αυτή σπουδαία πόλη της Γερμανίας. Νυρεμβέργη, γενέτειρα του ζωγράφου και χαράκτη Άλμπρεχτ Ντύρερ (15ος-16ος αι.). Η Νυρεμβέργη υπήρξε λίκνο και έδρα του ναζισμού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πόλη αυτή ήταν το επίσημο κέντρο των ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938 και επιλέχθηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945-1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των ναζί ως εγκληματίες πολέμου. Θεωρείται πατρίδα των παιχνιδιών, καθώς εδώ λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς (Pegnitz), που τέμνει την παλιά πόλη στα δύο, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και γύρω τους η μεγάλη αγορά. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή μας για καφέ και αναμνηστικές αγορές. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Αφού ξεκουραστούμε θα ξεκινήσουμε την πεζή περιήγησή μας στην παλιά πόλη. Αρχικά θα θαυμάσουμε την φημισμένη πλατεία του Αγίου Βάτσλαβ με το Εθνικό Μουσείο και μια σειρά από σημαντικά ιστορικά κτίρια. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Πλατεία Δημοκρατίας με το Αρτ-Νουβό Δημοτικό Μέγαρο και τον γοτθικό πύργο της πυρίτιδας. Καθ’ οδόν προς την πλατεία της παλιάς πόλης θα συναντήσουμε το επιβλητικό Θέατρο των Τάξεων, όπου για πρώτη φορά παρουσίασε ο Μότσαρτ την όπερά του, Don Giovanni. Στην πλατεία της παλιάς πόλης θα θαυμάσουμε το περίφημο Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας, τον ναό της Παναγίας Τυν με τους πύργους του Αδάμ και της Εύας, τον ναό του Αγίου Νικολάου και το ιστορικό μεσαιωνικό δημαρχείο. Για την έξοδο σας, προτείνουμε μία βραδιά όπου θα γνωρίσετε την τσέχικη κουλτούρα και φυσικά θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας. Δείπνο σε παραδοσιακό τσέχικο εστιατόριο με υπέροχες γεύσεις, άφθονο εντυπωσιακά σερβιρισμένο κρασί, ζωντανή μουσική, τραγούδια και χορούς από την Τσεχία και τις γύρω περιοχές. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3 - Στράχοβ - Λορέτο - Καστρούπολη - Άγιος Βίτος - Γέφυρα Καρόλου - Παλιά Πόλη - Κρουαζιέρα Στο Μολδάβα - Μαύρο Θέατρο

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει με δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέτο έναν από τους δημοφιλέστερους χώρους προσκύνησης της χώρας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην Καστρούπολη (Hrant Sani), την Ακρόπολη της πόλης η οποία στεφανώνει τον λόφο της Mala Strana. Θα δούμε το ανάκτορο Schwarzenberg, το παλιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας μετέπειτα κατοικία της Μαρίας Θηρεσίας και σημερινό προεδρικό μέγαρο. Ακολουθεί ο επιβλητικός καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, ο παλαιότερος γοτθικός καθεδρικός ναός στην κεντρική Ευρώπη και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας. Θα περάσουμε από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τα παλάτια που διέμεναν οι Βασιλιάδες της Βοημίας.Συνεχίζουμε την πορεία μας με το “μικρό μέρος” (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα όπου θα θαυμάσουμε εξωτερικά την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ.Νικολάου και θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της “Βασιλικής οδού”. Ο βασιλιάς Βλαδισλάβος Β’ έχτισε το 1170 την πρώτη γέφυρα πάνω από το Μολδάβα, την γέφυρα της Ιουδήθ η οποία κατέρρευσε το 1342. Στα θεμέλια της χτίστηκε αργότερα η γέφυρα του Καρόλου. Έπειτα, θα περάσουμε από την ακριβότερη οδό της Πράγας, την οδό Παρισίων και θα διασχίσουμε τη γνωστή εβραϊκή συνοικία, όπου θα δούμε την Παλιά-Νέα συναγωγή. Περάστε τον υπόλοιπο χρόνο στα γραφικά σοκάκια ή ελάτε μαζί μας σε μια αξέχαστη προαιρετική κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα, ο οποίος μας ψιθυρίζει στο αυτί την ιστορία του και εξιστορεί τα μυστικά των γραφικών γεφυρών και κτιρίων που τον αγκαλιάζουν τόσα χρόνια. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας απολαύστε γεύμα σε πλούσιο μπουφέ με κυρίως πιάτα, γλυκά, φρούτα. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και βόλτες στο ιστορικό κέντρο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση στο φημισμένο Μαύρο θέατρο της Πράγας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4 - Πράγα - Δρέσδη - Βερολίνο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη γοητευτική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον βομβαρδισμό των βρετανικών και αμερικανικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναγεννήθηκε και απέκτησε ξανά την παλιά της αίγλη μαγεύοντας τους επισκέπτες της. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής περιήγησης στο ιστορικό κέντρο της Δρέσδης, θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα της Σαξονίας, το μπαρόκ Τσβίνγκερ, το περίφημο σγκράφιτο Φίρστεντσουνγκ (παρέλαση δουκών), τη γιγαντιαία Φράουενκιρχε, τον Καθεδρικό Ναό (Χόφκιρχε), το Δημαρχείο. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, στις όχθες του ποταμού Σπρέε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα έχουμε μία πρώτη γνωριμία στο κέντρο της πόλης με την βοήθεια του αρχηγού μας θα επισκεφτούμε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς την κεντρική πλατεία Αλεξάντερπλατς για ελεύθερο χρόνο και φαγητό. Εκεί αξίζει να επισκεφτείτε τον Φέρνσετουρμ (Fernsehturm), είναι τηλεοπτικός πύργος στο κέντρο του Βερολίνου που βρίσκεται δίπλα στην. Ο πύργος χτίστηκε μεταξύ το 1965 και το 1969 από την πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας και θα απολαύσετε μοναδική θέα από ψηλά. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5 - Βερολίνο περιήγηση πόλης - Προαιρετική εκδρομή στο Πότσδαμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτυλιχθεί η ιστορία της που σφράγισε την εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου και την ιστορία της Ευρώπης. Από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και τη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ και την περιοχή Media Spree όπου βρίσκεται το περίφημο κομμάτι του τείχους με τα γκράφιτι, γνωστό ως east side gallery, ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ Πόιντ «Τσάρλι» τα απομεινάρια του Τείχους θα μας μεταφέρουν νοερά στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου θα απολαύσετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Τιεργκαρτεν, στη βόρεια πλευρά του οποίου βρίσκεται το Γερμανικό Κοινοβούλιο, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, η Καγκελαρία, η Βουλή και πολλές πρεσβείες. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για βόλτα και αναμνηστικές αγορές ή εναλλακτικά ελάτε μαζί μας σε μία προαιρετική εξόρμηση για το ιστορικό Πότσδαμ και τα περίφημα ανάκτορα Σαν Σουσί. Μέσα σε ένα υπέροχο σκηνικό από λίμνες και μεγαλειώδεις κήπους, βρίσκονται τα ανάκτορα του Φρειδερίκου Β΄, που σκοπό είχαν να συναγωνιστούν τις Βερσαλλίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6 - Βερολίνο ελεύθερη ημέρα - Πτήση επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για να πραγματοποιήσετε τις τελευταίες σας αναμνηστικές αγορές στο κέντρο της πόλης. Εμείς σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Ζωολογικό κήπο, έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερους στην Ευρώπη, την πλατεία Πότσδαμ (Potsdam Platz), όπου βρίσκεται το Sony Center με τον εντυπωσιακό θόλο, το κινηματογραφικό μουσείο με κοστούμια της Μάρλεν Ντίντριχ, το Καζίνο κ.ά.- μια πλατεία που δεν κοιμάται ποτέ. Ενώ για τους λάτρεις των μουσείων μπορείτε να επισκεφτείτε το νησί των μουσείων όπου βρίσκονται 5 από τα κορυφαία μουσεία της πόλης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Χάρτης

Wish List

Adding item to wishlist requires an account

Price

Βαυαρία - Πράγα - Βερολίνο | 28/07 - 02/08

From495 €
0
Full Name*
Email Address*
Telephone Number*
Your Enquiry*
Duration*
Accommodation Option*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Book With Confidence


No-hassle best price guarantee
Customer care available 24/7
Hand-picked Tours & Activities

Need Help?


+30 2310 222 373

[email protected]

Proceed Booking