Πέμπτη, 6 Απριλίου έως Σάββατο, 18 Απριλίου 2023
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 4900€
Διαφορά μονόκλινου: +1480€
Διαφορά ΒUSINESS CLASS εισιτηρίων:
Για τις υπερατλαντικές και Ευρωπαϊκές πτήσεις: 2190€ κατ’ άτομο
Για τις πτήσεις ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΥ- ΜΕΡΙΔΑ /ΚΑΝΚΟΥΝ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΥ: 760€ κατ’ άτομο
Ετοιμάστε το διαβατήριό σας και φεύγουμε για μια εκδρομή 12 ημερών στο Μεξικό και τον Παναμά.
Θα περάσουμε 12 αξέχαστες ημέρες εξερευνώντας την πλούσια ιστορία του Μεξικού . Το Μεξικό των Μάγια, των Αζτέκων ,της Frida Kahlo και της τεκίλα .
Θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε στις καταπληκτικές παραλίες Πλάγια ντελ Κάρμεν, το Κανκούν, το Τουλούμ.
Θα επισκεφτούμε τον κοσμοπολίτικο Παναμά και θα διασχίσουμε θαύμα της μηχανικής το κανάλι του Παναμά που συνδέει του δύο ωκεανούς, καθώς και τις Μαλδίβες του
του Παναμά τα υπέροχα 365 νησάκια San Blas με τα γαλαζοπράσινα νερά και τους φιλόξενους Ινδιάνους που ζούνε μακριά από τον τουρισμό.
O καιρός στο Μεξικό τον Απρίλιο είναι από 23 έως 29 βαθμούς
και στον Παναμά από 25 έως 32 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη – Κων/πολη αναχ 2100 άφιξ 2245 TK1894
Κων/πολη – Μεξικό αναχ 0205 άφιξ 0820 TK 184 15ώρες άφιξ 7/4
Μεταφορά στο ξενοδοχείο PRESIDENTE INTERCONTINENTAL 5* όπου θα έχουμε πρωινή τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για ξεκούραση . Το απόγευμα θα κάνουμε μία μικρή ξενάγηση στην Basilica de Guadalupe με την εικόνα της Παναγίας και εκδρομή στο Τεοτιχουακάν που είναι ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος του Μεξικού. Είναι ο τόπος των Θεών που ήταν η αρχαία θρησκευτική της περιοχής και προσκύνημα των Αζτέκων στην περίοδο 200-650μ.χ. Την πόλη διασχίζει η Λεωφόρος των Νεκρών με εντυπωσιακά μνημεία σε μήκος πέντε χιλιομέτρων με σημαντικότερα την Πυραμίδα του Ήλιου και της Σελήνης.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέξικο Σίτυ.
Στην σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την μποέμ γειτονιά Coyoacan που είναι γνωστή για τους λιθόστρωτους δρόμους και την αποικιακή αρχιτεκτονική. Το λαμπερό Μπλε μουσείο πρώην κατοικία της Φρίντα Κάρλο που μας παρουσιάζει την ζωή και το έργο της με τα πολλά έργα αυτής και του συντρόφου της Ντιέγκο Ριβέρα, το καλοδιατηρημένο σπίτι του Τρότσκυ, πολλές γκαλερί τέχνης , όμορφα καφέ κατά μήκος του δρόμου καθώς και υπέροχα μαγαζιά παγωτού.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέξικο Σίτυ.
Σήμερα θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση της πόλης του Μεξικού με επίσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο με τις υπέροχες τοιχογραφίες του Ντιέγκο Ριβιέρα, το ανάκτορο των καλών τεχνών, το Δημαρχείο τις περίφημες λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμόν, καθώς και το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο. Θα επισκεφθούμε το μουσείο Soumaya.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μέξικο Σίτυ.
ΜΕXICO CITY αναχ 0920 αφιξ ΜΕΡΙΝΤΑ 1121 1 ώρα 45 λεπτά
Παραμονή στην Μερίντα 1 νύκτα HYATT MERIDA 5*
Απογευματινή ξενάγηση στην πόλη της Μέριντα και εκδρομή στην Celestum. Η μικρή αυτή παραλιακή πόλη στην περιοχή της Yucatan είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να εξερευνήσουμε το μαγγρόβιο (ευαίσθητο οικοσύστημα με βιοποικιλότητα) Ria Celestun που σημαίνει εκβολή του ποταμού Celestum και αν είμαστε τυχεροί να δούμε και χιλιάδες φλαμίνγκο.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Μέριντα.
Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε οδικώς στο ΚΑΝΚΟΥΝ 310km αφού επισκεφθούμε την αρχαιολογική περιοχή Τσιτσέν Ιτζά με τις τεράστιες πυραμίδες και τα θυσιαστήρια, της ιερότερης πόλης των Μάγιας καθώς και το θρησκευτικό κέντρο των Τολτέκων που χτίστηκε τον 5ο π.χ. αιώνα. Είναι υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και επίτευγμα της εποχής. Εγκαταλείφθηκε από τους Μάγιας το 900μ.χ. και έναν αιώνα αργότερα ανοικοδομήθηκε από τους Τολτέκους. Στην ίδια περιοχή θα επισκεφθούμε το πηγάδι Τσιτσέν όπου γινόντουσαν ανθρωποθυσίες και από αυτό έχει πάρει το όνομα η περιοχή (τσιτσέν = στόμα πηγαδιού). Θα συνεχίσουμε την όμορφη Βαγιαδολίδ.
Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και οι πιο τολμηροί να κολυμπήσουμε στην όμορφη λίμνη Ικκιλ. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στο διάσημο Cancun όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας
PRESΙDENTE INTERCONTINENATL CANCUN 5*
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα κάνουμε μία εκδρομή στο RIO SECRETO και στο περίφημο αρχαιολογικό χώρο της ΤULUM της μοναδικής πόλης των Μάγιας στην ακτή, που το όνομά της σημαίνει τείχος. Η πόλη άκμασε από το 1200μ.χ. με πολύ καλοδιατηρημένα μνημεία και μέχρι την άφιξη των Ισπανών. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Θα επισκεφθούμε το Rio Secreto που είναι ένα κρυστάλλινο μουσείο όπου είναι γραμμένη η ιστορία του πλανήτη μας, με μυριάδες γεωλογικούς σχηματισμούς . Το Rio Secreto θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα από τα μεγάλα θαύματα του κόσμου. Ζήστε αυτό το εκπληκτικό υπόγειο ποτάμι με χιλιάδες εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι σαν να κάνουμε ένα βήμα πίσω στο χρόνο για να γίνουμε μάρτυρες σε κάτι μυστηριώδες και πραγματικά θεαματικό.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Μερίντα.
Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε το εξαιρετικό θέρετρο και τον ήλιο του Μεξικού
ή να κάνουμε βόλτες στην όμορφη πόλη του Κανκούν.
Mετά το πρωινό αναχωρούμε για την πτήση μας προς τον Παναμά.
CM 123 αναχώρηση ΚΑΝΚΟΥΝ 1115 – άφιξη ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΥ 1405 2ώρες +40 λεπτά Θα συναντήσουμε τον αγγλόφωνο ξεναγό μας για την μεταφορά μας στην πόλη του Παναμά. Θα γνωρίσουμε την μοντέρνα πόλη του Παναμά , τον Καθεδρικό ναό, το τείχος, τις φυλακές και θα περπατήσουμε στην Casco Viejo (παλιά πόλη).
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο JU MARRIOT PANAMA 5*
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την μαρίνα Flamenco όπου θα επιβιβασθούμε σε πλοιάριο για να διασχίσουμε μερικώς την διώρυγα (2 φράγματα) του Παναμά με κατεύθυνση την είσοδο της διώρυγας στον Ειρηνικό Ωκεανό , σε μία εκδρομή 6 ωρών με γεύμα στο πλοίο . Το πέρασμα ξεκινά με είσοδο στο Μiraflores όπου τα πλοία ανεβαίνουν 18 μέτρα πάνω από την στάθμη της θάλασσας σε δύο βαθμίδες. Θα αποβιβασθούμε στη Gamboa και θα γυρίσουμε πίσω με λεωφορείο σε 45 λεπτά στη Flamenco μαρίνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και η υπόλοιπη ημέρα μας ελεύθερη.
Πρωινή αναχώρηση 05:00-05:15 με 3 αυτοκίνητα 4×4 για την εξερεύνηση των νησιών San Blas σε μία διαδρομή 3 περίπου ωρών μέσα στην ζούγκλα (με στάση για καφέ) μέχρι το Κούνα διόδια (διόδια) όπου θα μας κάνουν έλεγχο για τις βίζες και τα διαβατήρια. Φθάνουμε στο λιμάνι όπου θα επιβιβαστούμε σε ιδιωτικό σκάφος για να εξερευνήσουμε
2-3 νησάκια από τα 365 νησάκια του αρχιπελάγους του Παναμά San Blas στην Καραϊβική θάλασσα με λίγο τουρισμό και απίθανες παραλίες. Θα γευματίσουμε στο Miryandub όπου θα έχουμε χρόνο να δούμε το νησί και τον τρόπο ζωής σε αυτά.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο περίπου στις 1900.
Μετά το πρωινό έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα τελευταία ψώνια και βόλτα στην πόλη. Το μεσημέρι θα κάνουμε μία μικρή εκδρομή στο MIRAFLORES Visitor Center από όπου θα δούμε τα πλοία που διασχίζουν την διώρυγα από ψηλά. Είχαμε την εμπειρία και τώρα θα δούμε την διαδικασία και από ψηλά. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο από όπου αναχωρούμε για το ταξίδι της επιστροφή μας.
Αναχ 17/4 ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΥ 2010 Αφιξ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1650 12ώρες 40λεπτά
Αναχ 18/4 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 1850 Αφιξ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 2010 18/4
Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με φόρους
Ξενοδοχεία 5 αστέρων 10 νύκτες με πρωινό, 1 γεύμα στην εκδρομή του Παναμά στα νησάκι San Blas, 1 γεύμα στo πλοιάριο στο πέρασμα της διώρυγας.
Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Ασφάλεια ταξιδιού