Ιστορικό Βουκουρέστι

0
 • 5 Ημέρες 4 Νύχτες
 • Μέγιστοι Επισκέπτες: 37
 • Δυσκολία : 3/10
 • Επίπεδο Απομόνωσης : 3/10
Λεπτομέρειες

Ιστορικό Βουκουρέστι

Το ιστορικό Βουκουρέστι, γνωστό ως «Παρίσι των Βαλκανίων» ή Μικρό Παρίσι, διαθέτει πλούσια ιστορία, κομψά κτίρια και μαγευτικά μουσεία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης συναγωνίζεται εκείνα των μητροπόλεων της κεντρικής Ευρώπης, με τη μεγαλομανή αποτύπωση του Τσαουσέσκου στο δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου. Ανάμεσα στα πολυσύχναστα καφέ και τις κομψές λεωφόρους της παλιάς πόλης, το Βουκουρέστι παρουσιάζει ένα μείγμα ιστορικής γοητείας και σύγχρονης ανάπτυξης.

Εξερευνήστε το ιστορικό Βουκουρέστι με το σχολαστικά προγραμματισμένο μας Πάσχα ’24 | Πρόγραμμα 5 ημερών. Προσφέρουμε ένα νέο, ενημερωμένο δρομολόγιο, προπληρωμένες θέσεις σε απευθείας πτήσεις της Ryanair, ιδανικούς χρόνους πτήσεων και διαμονή αποκλειστικά στο κέντρο της πόλης. Ο ντόπιος συνοδός σας, μόνιμος κάτοικος Βουκουρεστίου και επίσημα πιστοποιημένος ξεναγός, θα σας οδηγήσει στα σοκάκια της πόλης και στην παλιά πόλη, παρέχοντας πληροφορίες για τον τοπικό τρόπο ζωής. Επιπλέον, έχετε την επιλογή να συμμετάσχετε σε μια συναρπαστική εκδρομή στα Καρπάθια και στον Πύργο του Δράκουλα.

Με την άφιξη την πρώτη μέρα στο ιστορικό Βουκουρέστι, ξεκινάμε μια πανοραμική περιήγηση, επισκεπτόμενοι εμβληματικά αξιοθέατα όπως το Πατριαρχείο. Το βράδυ ξετυλίγεται στο φωτισμένο Βουκουρέστι, με ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε τα γοητευτικά σοκάκια του. Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη σε μια ξενάγηση στην πόλη, με σημεία ενδιαφέροντος όπως το κτίριο του Κοινοβουλίου, το Temple of Salvation και το Village Museum, που παρουσιάζουν την αγροτική αρχιτεκτονική της χώρας.

Την τρίτη μέρα, ένα προαιρετικό ταξίδι σας μεταφέρει στα Καρπάθια Όρη, επισκεπτόμενοι τη Σινάια, τον Πύργο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα) και τη Γοτθική Μαύρη Εκκλησία στο Μπρασόβ. Η τέταρτη μέρα, το Πάσχα, προσφέρει ευελιξία για να απολαύσετε την εορταστική ατμόσφαιρα ή να επιλέξετε μια προαιρετική επίσκεψη στο Therme Bucharest Park, το μεγαλύτερο Thermal Spa στην Ευρώπη. Τέλος, την τελευταία μέρα, κάντε μια χαλαρή βόλτα στο Βουκουρέστι, επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη ή απολαύστε ένα γεύμα με μεσαιωνικό θέμα πριν ολοκληρώσετε το αξέχαστο ταξίδι σας. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο το απόγευμα, απολαμβάνοντας τις ζωντανές εμπειρίες στην καρδιά του Βουκουρεστίου.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • 1 προσωπικό αντικείμενο + 1 χειραποσκευή 10kg
 • Διαμονή για 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο
 • Ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων: 145€
 • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πόλεων και προαιρετικές δραστηριότητες
 • Προαιρετική εκδρομή Σιναϊα-Μπραν-Πύργος Δράκουλα: Κόστος 25€/ενήλικας , 15€/παιδί έως 12 ετών
 • Προαιρετική μεταφορά στο Therme Bucharest Park 10€ ανά άτομο

Τιμοκατάλογος

02/05 - 07/05
MERCURE UNIRII 4*
02/05 – 07/05 Option 1 Option 2 Option 3 – Child
Room Type Double Single Double
Category Classic Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast Breakfast
Price per Person 275 € 420 € 145 €
NOVOTEL CITY CENTER 4* plus
02/05 – 07/05 Option 1 Option 2 Option 3 – Child
Room Type Double Single Double
Category Classic Classic Classic
Meal Basis Breakfast Breakfast Breakfast
Price per Person
310 € 485 € 145 €

Highlights

 • Περιήγηση με τα πόδια στο Βουκουρέστι για να γνωρίσετε τα σοκάκια και την παλιά πόλη
 • Δυνατότητα συμμετοχής σε προαιρετική εκδρομή στα Καρπάθια και στον Πύργο του Δράκουλα
 • Εξερεύνηση του Ναού της Σωτηρίας και του Ατενέουμ
 • Επίσκεψη στη Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων» και το παλάτι Peles
 • Εξερεύνηση της μοναδικής πόλης του Μπρασόβ με τη Γοτθική Μαύρη Εκκλησία
 • Προαιρετική επίσκεψη στο Therme Bucharest Park, το μεγαλύτερο Thermal Spa στην Ευρώπη
 • Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε τις λεωφόρους και τα σοκάκια της πόλης
 • Επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη ή στο εστιατόριο Excalibur

Πρόγραμμα

Ημέρα 1 - Αναχώρηση - Βουκουρέστι

Συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, έλεγχος και απευθείας πτήση για το Βουκουρέστι. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε αμέσως τη βόλτα μας με μια πανοραμική ξενάγηση για γνωρίσουμε την πόλη του Βουκουρεστίου ή αλλιώς την πόλη της χαράς. Θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία αποτέλεσε από τους αρχαιότερους καταυλισμούς στο Βουκουρέστι. Θα δούμε παραδοσιακά αρχοντικά, λιθόστρωτους δρόμους και θα μας μαγέψουν τα σοκάκια που θυμίζουν μια άλλη εποχή. Θα έχετε ελεύθερο χρόνο σε εστιατόρια, καφέ και μοντέρνα μπαρ που στεγάζονται σε κτίρια του 17ου αιώνα. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο φωταγωγημένο Βουκουρέστι.

Ημέρα 2 - Περιήγηση Πόλης - Σπίτι του Λαού - Ναός Σωτηρίας - Μουσείο Χωριού

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε περιήγηση στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Πρώτη μας στάση θα είναι σε ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Βουκουρεστίου, το περίφημο Μέγαρο του Κοινοβουλίου. Το παλάτι της Βουλής ή αλλιώς “Σπίτι του λαού” παραγγέλθηκε από τον Νικολάε Τσαουσέσκου, τον δικτάτορα της Ρουμανίας και κατασκευάστηκε μεταξύ 1984-1997. Η κατασκευή του ξεκίνησε από το τρελό όνειρο του Τσαουσέσκου και έφτασε να γίνει το μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη, 2ο μεγαλύτερο στον κόσμο. Συνεχίζοντας θα δούμε το Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού, που όταν αποπερατωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος εν λειτουργία Ορθόδοξος Ναός στον κόσμο και το Ατενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Χωριού, μοναδικό στο είδος του, με περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές στις οποίες βλέπουμε την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας. Κάθε ξύλινη κατασκευή έχει προέλευση από διαφορετική περιοχή της χώρας, αναπαριστώντας την ζωή στην ύπαιθρο. Μεταξύ των κτισμάτων μπορεί κανείς να θαυμάσει αγροτόσπιτα, ανεμόμυλους και εκκλησίες, ενώ οι πινακίδες που υπάρχουν σε αυτά, σας ενημερώνουν για τον τόπο προέλευσής και κατασκευής τους. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην πόλη, θαυμάζοντας τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, την στρατιωτική Ακαδημία, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το μουσείο του Πυροσβέστη κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε μόνοι σας στις λεωφόρους της πόλης και στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου.

Ημέρα 3 - Καρπάθια Όρη - Σινάια - Μπράν - Πύργος Δράκουλα - Μπρασόβ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για ημερήσια προαιρετική εκδρομή στα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το “μαργαριτάρι των Καρπαθίων”, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθ’ οδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που χτίστηκε, και από το οποίο πήρε την ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο Πύργο Μπραν, γνωστό ως “Πύργο του Δράκουλα”, ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόβ με την διάσημη γοτθικού ρυθμού Μαύρη εκκλησία της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι. Το βράδυ με την καθοδήγηση του συνοδού μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την λειτουργία της Ανάστασης σε Ορθόδοξο ναό.

Ημέρα 4 - Βουκουρέστι - Therme Bucharest Park

Πάσχα και είμαστε στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας! Απολαύστε την εύθυμη ατμόσφαιρα της πόλης και αξιοποιήστε τον χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο Thermal Spa της Ευρώπης, που ‘ναι’ βρίσκεται εδώ! Σας προτείνουμε να έρθετε μαζί μας προαιρετικά στο κέντρο ευεξίας Therme Bucharest Park που μοιάζει με τροπικό νησί. Ενας αληθινός παράδεισος που απέχει μόλις είκοσι λεπτά από το κέντρο της πόλης του Βουκουρεστίου. Ένα πάρκο ευεξίας, χαλάρωσης και διασκέδασης 30.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βασίζεται στα ιαματικά νερά και διαθέτει 8 εσωτερικές και εξωτερικές θερμικές πισίνες γεμάτες με ιαματικό νερό, εστιατόρια, το μεγαλύτερο εσωτερικό και εξωτερικό κήπο της Ρουμανίας με πάνω από 800.000 φυτά και εκατοντάδες είδη δέντρων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η μεγαλύτερη έκταση με πραγματικούς φοίνικες στην Ευρώπη.Το ιαματικό νερό στις πισίνες του συγκροτήματος βγαίνει από βάθος 3.100 μέτρων, ενώ η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα του Therme Bucharest Park κυμαίνεται μόνιμα μεταξύ 29 και 30 βαθμών Κελσίου. Χρονος στη διαθεση μας για να απολαύσουμε ένα από τα προγράμματα ευεξίας και μη ξεχνάτε πως ο συνοδός μας είναι εκεί για να σας δώσει κάθε απαραίτητη πληροφορία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε μόνοι σας στις λεωφόρους της πόλης και στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου.

Ημέρα 5 - Βουκουρέστι - Εθνική Πινακοθήκη - Επιστροφή

Τελευταία μέρα σήμερα αλλά επειδή η πτήση είναι απογευματινή έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα. Πάρτε ένα καλό πρωινό και απολαύστε την ημέρα αυτή με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε. Βρίσκεστε στο κέντρο του Βουκουρεστίου οπότε μπορείτε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη η να απολαυσετε ενα ατμοσφαιρικό γεύμα παρέα με ιππότες και πριγκίπισσες στο εστιατόριο Excalibur οπου κάθε πιάτο κι ένα ιπποτικό όνομα !! Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας.

Χάρτης

Wish List

Adding item to wishlist requires an account

Price

Ιστορικό Βουκουρέστι | 02/05 - 07/05

From310 €
0
Full Name*
Email Address*
Your Enquiry*
Accommodation Option*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Book With Confidence


No-hassle best price guarantee
Customer care available 24/7
Hand-picked Tours & Activities

Need Help?


+30 2310 222 373

[email protected]

Proceed Booking