Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Γεννήθηκε στο Μαραθώνα της Ελλάδας µας το 490 π.Χ, από την ηρωική προσπάθεια του ηµεροδρόµου Φειδιππίδη οπλίτη, ο οποίος διύνησε την απόσταση, για να αναγγείλει στους Αθηναίους την νίκη των Ελλήνων, πέφτοντας νεκρός από την υπερπροσπάθεια. Σήµερα σε κάθε γωνιά του κόσµου τελούνται χιλιάδες Mαραθώνιοι, καθιστώντας το αγώνισµα, αυτό µε τους περισσότερους συµµετέχοντες στον πλανήτη και τη λέξη “Μαραθώνιος”, τη µόνη κοινή σε όλες τις οµιλούµενες διαλέκτους παγκοσµίως. Ο Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, καλύπτει τη διαδροµή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του µεγάλου Στρατηλάτη, έως την Θεσσαλονίκη τη σύγχρονη ελληνική µητρόπολη της. Ο Μαραθώνιος που φέρει ως σύµβολο, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιµα πρόσωπα της ανθρωπότητας, τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, δεν είναι απλά ένα µεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός, αλλά µια διαδροµή στην ιστορία, µια διαδροµή γεµάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισµό στο σήµερα.
Ο πρώτος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” διεξήχθη την 16η Απριλίου 2006 και ήταν η απόρροια του οράµατος αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων από όλη την Ελλάδα. Ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης, αδειοδοτήθηκε από την Παγκόσµια Οµοσπονδία Στίβου (IAAF) και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της ΕΟΕ, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς και µε τη συνεργασία πλήθους φορέων, θεσµικών υποστηρικτών, διοργανώνει το κορυφαίο για την Βόρεια Ελλάδα γεγονός, µε αθλητική, κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και πάνω απ΄ όλα ιστορική σηµασία, εξαιρετικό πρεσβευτή της πόλης µας, της Μακεδονίας µας και της χώρας µας, σ΄ όλο τον πλανήτη. Ο Διεθνής Μαραθώνιος είναι µέλος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS), εντάσσεται ανελλιπώς στο ετήσιο επίσηµο διεθνές καλεντάρι, αποκλείοντας παράλληλα το δικαίωµα οποιουδήποτε άλλου Μαραθωνίου παγκόσµια, να χρησιµοποιήσει το όνοµα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

THE MARATHON EXPERIENCE

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας, στο άγαλµα του Μεγάλου Στρατηλάτη, δίδεται η εκκίνηση του ιστορικού αγώνα. Ο τερµατισµός του στη Θεσσαλονίκη, τη σύγχρονη πρωτεύουσά της και συγκεκριµένα στο Λευκό Πύργο. Η διαδροµή του Μαραθωνίου είναι χαµηλού βαθµού δυσκολίας. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι µικρές υψοµετρικές διακυµάνσεις, η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της και οι µεγάλες ευθείες του δρόµου.
Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», δεν είναι απλά ένα µεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός µε παράλληλη κοινωνική, περιβαλλοντική και τουριστική σηµασία, αλλά µια διαδροµή στην ιστορία, µια διαδροµή γεµάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισµό στο σήµερα. Ένας δρόµος αθλητισµού, µια διαδροµή πολιτισµού.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και η πρωτεύουσα της Ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας στην οποία υπάρχει η διοικητική περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο οικονομικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πολιτικό κέντρο στην Ελλάδα και ένας σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος για την Νότια Ευρώπη. Το εμπορικό λιμάνι είναι μεγάλης σημασίας για την υπόλοιπη Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη. Η πόλη φημίζεται για τα φεστιβάλ, τις εκδηλώσεις και την έντονη ζωή του πολιτισμού γενικότερα, και θεωρείται πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Γεγονότα όπως η Διεθνής Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης καθώς και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ενώ η πόλη φιλοξενεί επίσης τη μεγαλύτερη εξαμηνιαία συνάντηση της Ελληνικής Διασποράς. Η Θεσσαλονίκη ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1997 και Ευρωπαΐκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα Νεολαίας το 2014.

MARATHON TRAVEL PACKAGES

Καλαποθάκη 3, 546,24 Θεσσαλονίκη-Ελλάδα
Εξυπηρέτηση πελατών: +30 2310 222373
Δευτέρα-Σάββατο: 9.00πμ-6.00μμ
info@business-travel.gr
MH.T.E 09.33.E.60.00.01114.00


Όροι χρήσης | Γενικοί Όροι Συμμετοχής | Ασφάλεια συναλλαγών | Αλλαγές – Ακυρώσεις

.